Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Halak - wyw.hu

Szponzorált linkek
Aqua-box akvárium
http://www.aqua-box.hu/diszhalak_x.html

Akvárium díszhal : Cápamárna Balantiocheilus melanopterus . Akvárium díszhal : Citromlazac Hyphesoobrycon pulcripinnis ..

Aqua-box akvárium
Aranyponty Zrt
http://www.aranyponty.hu/

Aranyponty Zrt. | Halászat - Természetvédelem - Horgászat - Turizmus.

Aranyponty Zrt
Fertőzések,Betegségek - Hasvízkór
http://www.halastanacsok.eoldal.hu/cikkek/fertozesek_betegsegek/hasvizkor

Ez az állapot bőrfertőzéseket, pl. úszórothadást követi vagy ettől függetlenül, a tossz körülmények idézik elő. A baktériumok bejutnak a vérkeringésbe, a szöveteken gyulladást és sérülést okozva áramlanak át.

Fertőzések,Betegségek - Hasvízkór
Szentimrei Halgazdaság
http://www.szentimrei-halgazdasag.hu/

1987-ben kezdtük meg tevékenységünket az 1941-ben a Bárdi-patakrara Márffy Elemér által épített tó rendszeren. A helyreállítás nehézségei után a gyakorlati tapasztalatok megszerzésével kezdtük tevékenységünket. A helyreállításba és a halász szakma elsajátításában nagy érdeme volt Rácz Béla halászati szakmérnök, szem előtt tartva a mondását „A halászatban az a szép, hogy minden évben újra lehet kezdeni.”, tehát a sok kudarc és sikertelenség után nem adtuk fel és újra kezdtünk nagyobb lendülettel. A gazdaság beindult, még arra is jutott idő, hogy halász szakmai végzetséget megszerezzem.

Szentimrei Halgazdaság
Állatvilág
http://allatvilag.wyw.hu/

[Állatkereskedések] [Állatkertek] [Delfinek] [Dinoszaurusz] [Elefánt] [Farkasok] [Gerincesek] [Halak] [Hobbiállatok oldalai] [Hüllők] [Kutya] [Lovak] [Macskák] [Madarak] [Majmok] [Medvék] [Nagymacskák] [Nemzeti parkok] [Puhatestűek] [Rovarok] [WYW társoldalak] [Zoológusok]

Állatvilág
Díszállatok
http://diszallatok.wyw.hu/

[Akvárium készítők] [Édesvízi akvárium] [Egyesületek] [Eledelek] [Hüllők] [Képgyűjtemények] [Kereskedések] [Kutyák] [Macska] [Madarak] [Pókok] [Rágcsálók] [Rendezvények] [Szakkönyvek] [Tavak] [Tengeri akvarisztika] [Tenyésztők] [Terrárium] [WYW katalógusok]

Díszállatok
Akvarisztika
http://akvarisztika.wyw.hu/

[Afrikai sügérek] [Akvaristák honlapjai] [Akvarisztika könyvek] [Akvarisztikai fórumok] [Akvarisztikai szaküzletek] [Akvárium gondozása] [Akváriumi csigák] [Akváriumok] [Aranyhal] [Barbus- Márna] [Characinidae] [Cikkek] [Danio és Brachidanio] [Diszkoszhal] [Guppi] [Halbetegségek] [Halfajták] [Külföldi portálok] [Magazinok] [Német akvarisztikai oldalak] [Népszerű fajok] [Poecilia- Elevenszülő fogaspontyfélék] [Szerkesztői további oldalai] [Tengeri akvarisztika] [Vitorláshal] [Vízinövények] [WYW társoldalak]

Akvarisztika
Kisállatok
http://kisallatok.wyw.hu/

[Alapítványok, Klubok, Állatvédők] [Apróhirdetések] [Állatgyógyászat] [Állatkereskedések] [Állatkertek] [Csincsilla] [Degu] [Egér] [Fórumok] [Gyíkok, Gekkók] [Hírek - Érdekességek] [Hörcsög] [Hód] [Kaméleonok] [Képek - Videók] [Kígyók] [Kisállat Irodalom] [Krokodilok] [Leguánok, Varánuszok] [Mókus] [Nyúl] [Patkány] [Pocok] [Teknősök, békák] [Tengerimalac] [Terrárium] [Vadászgörény] [WYW társoldalak]

Kisállatok
Kutasi Halastó
http://www.kutasito.hu/

Tavunk Somogy megyében, Kaposvártól 30 km-re nyugatra, Kutas és Segesd községek között található. A 12.4 ha-os vízfelület igen változatos, lehetőséget biztosít a nyíltvízi és a vízinövényzet közti horgászatra is.

Kutasi Halastó
Pterophyllum scalare - Vitorláshal
http://diszhal-info.extra.hu/Pterophyllum_scalare.php

A vitorláshal az egyik legnépszerűbb hal az akvaristák körében. Az utóbbi tíz-egynéhány évben terjedt el igazán, amióta a tenyésztők nagyon sok változatát hozták létre. A vadon élők sokkal bájosabbak, csak nem elég szaporák akkor, ha nem tudunk számukra a természetben megszokotthoz hasonló környezetet teremteni. Amikor egy pár egymásra talál, szemérmesen az akvárium egy eldugott helyére vonul. Az ikrákat a nőstény egy széles levélre rakja.

Pterophyllum scalare - Vitorláshal
Pterophyllum eimekei, P. scalare
http://halberlet.atw.hu/vitorlashal.htm

Az Amazonas és mellékfolyóinak, a Rio Negrónak lakója ez a legérdekesebb testformájú, annyiak által megcsodált és kedvelt díszsügér. A szabad természetben, ahol elkülönülve élnek, a P. eimekei 16-18 cm teljes magasságot ér el kifeszített úszókkal, míg a a P. scalare testmagassága 25 cm felett van. Akváriumban tartott halaink e két faj keresztezõdésébõl elõállt változata, ezért együtt tárgyaljuk a két fajt.

Pterophyllum eimekei, P. scalare
Bajcshal
http://www.bajcshal.hu/

Cégünk 1945-ben alakult, és ma is a legjelentősebb halászati tevékenységet folytató vállalkozások között tartják számon. Az 1980-as évek végéig fő tevékenysége a természetes vízi halászat volt. Ezután a piaci igények változásával lépést tartva, elsők között indította el a feldolgozott haltermékek gyártását. Jelenleg Magyarországon az édesvízi halak palettáján a legszínesebb termékkörrel rendelkezünk, amelyben a konyhakész élelmiszerek is megtalálhatóak. Gyártási technológiánk az Európai Uniós szabványoknak is megfelel.

Bajcshal
DovitShop
http://www.dovitshop.hu/

DovitShop.hu - DOVIT Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Kft hivatalos honlapja. Horgásztermékek kiegészítők, takarmányozási termékek.

DovitShop
Védett halfajok
http://www.mohosz.hu/vedett_halak.html

A halászati-horgászati törvény és végrehajtási rendeletei fokozott szigorral védik a Magyarországon honos és állományukban veszélyeztetett halfajokat.

Védett halfajok
Emelőhálós halászat a Dráván..
http://ortilos.wordpress.com/2007/04/28/emelohalos-halaszat-a-dravan/

“Aktív halászati módszer, amely azon alapszik, hogy a hal veszély esetén nem fölfelé, hanem lefelé és oldalra igyekszik menekülni, ezért az alatta levő, hirtelen emelt hálóba beleszalad. Általában partról vagy ladikból történik a halászat, a háló függőleges irányú vízbemerítésével, majd gyors kiemelésével. A háló mindig U alakban többé-kevésbé öblösödő. Számos fajtája van.

Emelőhálós halászat a Dráván..
Csibi élőhal
http://www.elohal.hu/contentmanager.php?ContentId=1&Lang=hu

1994-től tavak, tározók, telephely vásárlásával illetve építésével bekapcsolódtunk a magyarországi haltermelésbe. A Magyarországon megtalálható két, illetve háromnyaras édesvizi halfajták tenyésztésével és forgalmazásával foglalkozunk.

Csibi élőhal
A harcsa élőhelye
http://www.shp.hu/hpc/web.php?a=diszhaldiszkont&o=1163025058

A harcsa élőhelye. A harcsa testfelépítése. A harcsa szaporodása ...

A harcsa élőhelye
Indiai üvegsügér
http://halberlet.atw.hu/indiai_uvegsuger.htm

Mint magyar neve is mutatja, hazája India északnyugati része, Bengália. Igen sok álló- és lassú folyású vízben fordul elõ, több üvegsügér rokonával együtt. A többi faj még nem tudott ilyen mértékben meghonosodni nálunk. Ez az igen kedvelt kis, majdnem átlátszó sügér 3-3, 5 cm-re nõ meg. Tartása 15-20 literes akvárium is tökéletesen megfelel. A finom homoktalajban a fény felöli oldalra Myriohyllumot telepítsünk sûrûn.

Indiai üvegsügér
FISHNET.HU
http://www.fishnet.hu/

Az egyik legkiválóbb hazai horgászüzlet hatalmas termékválasztékkal.

FISHNET.HU
Díszhalak és dísznövények
http://www.csaladinet.hu/hirek/mindenkinek/allatbarat/1101/

A Díszhalak tartása című cikk folytatásaként szeretnénk további hasznos tanácsokkal ellátni minden akvaristát, hogyan alakítsa ki álmai akváriumát. A boltokban számtalan kiegészítőt vásárolhatunk akváriumunk díszítésére; kincses ládikót formáló levegőztetőt, piramis alakú halbúvót, vagy elsüllyedt hajóroncsot.

Díszhalak és dísznövények
Akváriumi halak
http://library.thinkquest.org/03oct/00442/akvarium.htm

Az elevenszülő fogaspontyok magyarországi elterjedésének rövid története.

Akváriumi halak
Citromsügér v. legyező bölcsőszájú hal
http://www.hotdog.hu/akvarisztika-magazin/halak/citromsuger-v-legyezo-bolcso ...

A Tanganyika-tó sziklás, part menti vizeiből származik ez a viszonylag kis testű (9 cm) ragadozó. Úszói ugyanolyan ragyogó sárga színűek, mint teste; hátulsó szegélyük kissé sötétebb árnyalatú. A hátúszó alapja hosszú, a has- és a farok alatti úszó kissé megnyúlt. A farokúszó széles.

Citromsügér v. legyező bölcsőszájú hal
Halak, akvarisztika - Kérdések és válaszok
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika

Halak, akvarisztika - Kérdések és válaszok. Új kérdés halak, akvarisztika témakörben.

Halak, akvarisztika - Kérdések és válaszok
Aranyhalról mindent
http://www.familie-hauffe.de/atlex/arten.asp?id=393

Az oldalon sok mindent megtudhat az aranyhal kedvelője kedvenc haláról. Kétség sem férhet hozzá hogy az aranyhal minden idők legrégebben akváriumban tartott díszhala. Az első aranylak 191 környékén érkeztek Japánból és Kínából Európába. Nagyon jó étvágyú halak amelyek eleség után kutatva gyakran felkavarják az akvárium vizét, ezért fontos hogy ne adjunk számukra a kelleténél több eleséget. Eredeti hazájuk Kína, de napjainkban az egész világon elterjedtek. Sokak szerint az aranyhal őse a kárász, ezüstkárász, de vannak akvaristák akik vitatják ezt az álláspontot. Ők vannak ebben a kérdésben kisebbségben. Az ivari különbségeket viszonylag nehéz megállapítani, talán a nőstények valamivel gömbölyűbbek.

Aranyhalról mindent
A halak emlékezô tehetségérôl.
http://www.termeszetvilaga.hu/tv100/emlek.html

A halak emlékezô tehetségérôl. Edinger L. német búvár újabban a halak lélektanával foglalkozik s vizsgálatai körébe vonja azt a kérdést is, vajjon van-e a halaknak emlékezô tehetségök. E czélból kérdést intéz nemcsak szaktársaihoz, hanem a természetkedvelôkhöz általában, van-e tudomásuk a halak életében nyilvánuló jelenségekrôl, melyek ôt tanulmányaiban támogathatják.

A halak emlékezô tehetségérôl.
Díszhalak fotói
http://www.diszhalak.hu/edesvizihalak-galeria.htm

Nagyon tetszetős édesvízi halak, akváriumok fotói.

Díszhalak fotói
Süllő egészben
http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3678&Ite ...

Egy háziasszony receptje. Hogyan csináljunk ízletes süllőt?

Süllő egészben
Süllő szó eredete
http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=s&qsearch=&qdetail=10352

Süllő szavunk ótörök eredetű,a magyar nyelvbe az ócsuvas sillig alak kerülhetett.

Süllő szó eredete
További infók az elektromos angolnáról
http://tengerekesfolyokelovilaga.network.hu/blog/tengerek-es-folyok-elovilag ...

Az elektromos angolna (Electrophorus electricus) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályába az elektromoskéshal-alakúak (Gymnotiformes) rendjébe és a elektromosangolna-félék (Electrophoridae) családjába tartozó Electrophorus nem egyetlen faja. Egyes rendszerbesorolások a Gymnotidae családhoz sorolják. Dél-Amerika területén honos. Édesvízi faj, az Amazonas és az Orinoco folyók lakója. Testhossza a 2,5 métert, a testtömege a 20 kilogrammot is elérheti. Kinézete az angolnára hasonlít. A vízfelszín közelében lesi áldozatát, melyet elektromos szerveivel elkábíthat, vagy meg is ölhet egy áramütéssel.

További infók az elektromos angolnáról
Akvarista.hu
http://akvarista.hu/

Akvarista.hu. Minden ami akvarisztika. Édesvízi témák. Tengeri témák.

Akvarista.hu
Fogassüllő leírása
http://kapitalis.eu/hasznos/halfajok/fogassullo-stizostedion-lucioperca-linne/

A fogassüllő teste megnyúlt,enyhén lapított. Háta nem túl magas.

Fogassüllő leírása
scalare.hu
http://www.scalare.hu/

Tengeri akvárium, édesvízi akváriumok tervezése, egyedi kivitelezése, garanciális karbantartás.

scalare.hu
Akvárium Magazin
http://www.akvariummagazin.hu/

Akvárium Magazin - Az Akvaristák Magyarországi Egyesületének hivatalos lapja.

Akvárium Magazin
Pterophyllum scalare - Vitorláshal
http://diszhal-info.extra.hu/Pterophyllum_scalare.php

A vitorláshal az egyik legnépszerűbb hal az akvaristák körében. Az utóbbi tíz-egynéhány évben terjedt el igazán, amióta a tenyésztők nagyon sok változatát hozták létre. A vadon élők sokkal bájosabbak, csak nem elég szaporák akkor, ha nem tudunk számukra a természetben megszokotthoz hasonló környezetet teremteni.

Pterophyllum scalare - Vitorláshal
Szifó tartásáról
http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/szifo-xifo-mexikoi-kardfarku ...

A szifó vagy mexikói kardfarkú hal (Xiphophorus helleri) békés, társas hal, feltéve, ha van elég helye és buja növényzet áll a rendelkezésére. Ezért, ha ép úszójú halakat szeretnénk, 50 literes akváriumnál kisebbel ne kísérletezzünk!

Szifó tartásáról
Az elektromos hal
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=8385

Mint, vízirendőr az ivóvizek szennyezettsége ellen A különböző kemikáliák száma gyorsan növekszik, az oldószerek, nitrogénelegyek, pesticidek, hormonok, ...

Az elektromos hal
Zsibbasztó rája (Zitterroche, Porpedo).
http://epa.oszk.hu/00000/00030/00269/datum07334/cim207342.htm

A zsibbasztó rája hal, egyike azon ritka állatfajoknak, mellyeknek testébe a természet védfegyverül nagy mennyiségü villanyosságot adott, hogy avval elleneiket megrontsák, ép ugy, mintha azokat mennykőcsapás érné.

Zsibbasztó rája (Zitterroche, Porpedo).
Elektromos angolna
http://hu.wikipedia.org/wiki/Elektromos_angolna

Az elektromos angolna (Electrophorus electricus) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályába az elektromoskéshal-alakúak (Gymnotiformes) rendjébe és a elektromosangolna-félék (Electrophoridae) családjába tartozó Electrophorus nem egyetlen faja.

Elektromos angolna
Elektromos rája - hogy működik?
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9067195?cmd=Article_showArticle& ...

Elektromos rája - hogy működik? Fórum az indexen...

Elektromos rája - hogy működik?
Online halas játékok
http://pecas.jatekod.hu/

Szórakoztató és izgalmas halas, pecás ingyenes játékok gyerekeknek. Kapás van hékás!

Online halas játékok
Aqua-box akvárium
http://www.aqua-box.hu/diszhalak_x.html

Akvárium díszhal : Cápamárna Balantiocheilus melanopterus . Akvárium díszhal : Citromlazac Hyphesoobrycon pulcripinnis ..

Aqua-box akvárium
Aranyponty Zrt
http://www.aranyponty.hu/

Aranyponty Zrt. | Halászat - Természetvédelem - Horgászat - Turizmus.

Aranyponty Zrt
Fertőzések,Betegségek - Hasvízkór
http://www.halastanacsok.eoldal.hu/cikkek/fertozesek_betegsegek/hasvizkor

Ez az állapot bőrfertőzéseket, pl. úszórothadást követi vagy ettől függetlenül, a tossz körülmények idézik elő. A baktériumok bejutnak a vérkeringésbe, a szöveteken gyulladást és sérülést okozva áramlanak át.

Fertőzések,Betegségek - Hasvízkór
Szentimrei Halgazdaság
http://www.szentimrei-halgazdasag.hu/

1987-ben kezdtük meg tevékenységünket az 1941-ben a Bárdi-patakrara Márffy Elemér által épített tó rendszeren. A helyreállítás nehézségei után a gyakorlati tapasztalatok megszerzésével kezdtük tevékenységünket. A helyreállításba és a halász szakma elsajátításában nagy érdeme volt Rácz Béla halászati szakmérnök, szem előtt tartva a mondását „A halászatban az a szép, hogy minden évben újra lehet kezdeni.”, tehát a sok kudarc és sikertelenség után nem adtuk fel és újra kezdtünk nagyobb lendülettel. A gazdaság beindult, még arra is jutott idő, hogy halász szakmai végzetséget megszerezzem.

Szentimrei Halgazdaság
Állatvilág
http://allatvilag.wyw.hu/

[Állatkereskedések] [Állatkertek] [Delfinek] [Dinoszaurusz] [Elefánt] [Farkasok] [Gerincesek] [Halak] [Hobbiállatok oldalai] [Hüllők] [Kutya] [Lovak] [Macskák] [Madarak] [Majmok] [Medvék] [Nagymacskák] [Nemzeti parkok] [Puhatestűek] [Rovarok] [WYW társoldalak] [Zoológusok]

Állatvilág
Díszállatok
http://diszallatok.wyw.hu/

[Akvárium készítők] [Édesvízi akvárium] [Egyesületek] [Eledelek] [Hüllők] [Képgyűjtemények] [Kereskedések] [Kutyák] [Macska] [Madarak] [Pókok] [Rágcsálók] [Rendezvények] [Szakkönyvek] [Tavak] [Tengeri akvarisztika] [Tenyésztők] [Terrárium] [WYW katalógusok]

Díszállatok
Akvarisztika
http://akvarisztika.wyw.hu/

[Afrikai sügérek] [Akvaristák honlapjai] [Akvarisztika könyvek] [Akvarisztikai fórumok] [Akvarisztikai szaküzletek] [Akvárium gondozása] [Akváriumi csigák] [Akváriumok] [Aranyhal] [Barbus- Márna] [Characinidae] [Cikkek] [Danio és Brachidanio] [Diszkoszhal] [Guppi] [Halbetegségek] [Halfajták] [Külföldi portálok] [Magazinok] [Német akvarisztikai oldalak] [Népszerű fajok] [Poecilia- Elevenszülő fogaspontyfélék] [Szerkesztői további oldalai] [Tengeri akvarisztika] [Vitorláshal] [Vízinövények] [WYW társoldalak]

Akvarisztika
Kisállatok
http://kisallatok.wyw.hu/

[Alapítványok, Klubok, Állatvédők] [Apróhirdetések] [Állatgyógyászat] [Állatkereskedések] [Állatkertek] [Csincsilla] [Degu] [Egér] [Fórumok] [Gyíkok, Gekkók] [Hírek - Érdekességek] [Hörcsög] [Hód] [Kaméleonok] [Képek - Videók] [Kígyók] [Kisállat Irodalom] [Krokodilok] [Leguánok, Varánuszok] [Mókus] [Nyúl] [Patkány] [Pocok] [Teknősök, békák] [Tengerimalac] [Terrárium] [Vadászgörény] [WYW társoldalak]

Kisállatok
Kutasi Halastó
http://www.kutasito.hu/

Tavunk Somogy megyében, Kaposvártól 30 km-re nyugatra, Kutas és Segesd községek között található. A 12.4 ha-os vízfelület igen változatos, lehetőséget biztosít a nyíltvízi és a vízinövényzet közti horgászatra is.

Kutasi Halastó
Pterophyllum scalare - Vitorláshal
http://diszhal-info.extra.hu/Pterophyllum_scalare.php

A vitorláshal az egyik legnépszerűbb hal az akvaristák körében. Az utóbbi tíz-egynéhány évben terjedt el igazán, amióta a tenyésztők nagyon sok változatát hozták létre. A vadon élők sokkal bájosabbak, csak nem elég szaporák akkor, ha nem tudunk számukra a természetben megszokotthoz hasonló környezetet teremteni. Amikor egy pár egymásra talál, szemérmesen az akvárium egy eldugott helyére vonul. Az ikrákat a nőstény egy széles levélre rakja.

Pterophyllum scalare - Vitorláshal
Pterophyllum eimekei, P. scalare
http://halberlet.atw.hu/vitorlashal.htm

Az Amazonas és mellékfolyóinak, a Rio Negrónak lakója ez a legérdekesebb testformájú, annyiak által megcsodált és kedvelt díszsügér. A szabad természetben, ahol elkülönülve élnek, a P. eimekei 16-18 cm teljes magasságot ér el kifeszített úszókkal, míg a a P. scalare testmagassága 25 cm felett van. Akváriumban tartott halaink e két faj keresztezõdésébõl elõállt változata, ezért együtt tárgyaljuk a két fajt.

Pterophyllum eimekei, P. scalare
Bajcshal
http://www.bajcshal.hu/

Cégünk 1945-ben alakult, és ma is a legjelentősebb halászati tevékenységet folytató vállalkozások között tartják számon. Az 1980-as évek végéig fő tevékenysége a természetes vízi halászat volt. Ezután a piaci igények változásával lépést tartva, elsők között indította el a feldolgozott haltermékek gyártását. Jelenleg Magyarországon az édesvízi halak palettáján a legszínesebb termékkörrel rendelkezünk, amelyben a konyhakész élelmiszerek is megtalálhatóak. Gyártási technológiánk az Európai Uniós szabványoknak is megfelel.

Bajcshal
DovitShop
http://www.dovitshop.hu/

DovitShop.hu - DOVIT Kereskedelmi Gyártó és Szolgáltató Kft hivatalos honlapja. Horgásztermékek kiegészítők, takarmányozási termékek.

DovitShop
Védett halfajok
http://www.mohosz.hu/vedett_halak.html

A halászati-horgászati törvény és végrehajtási rendeletei fokozott szigorral védik a Magyarországon honos és állományukban veszélyeztetett halfajokat.

Védett halfajok
Emelőhálós halászat a Dráván..
http://ortilos.wordpress.com/2007/04/28/emelohalos-halaszat-a-dravan/

“Aktív halászati módszer, amely azon alapszik, hogy a hal veszély esetén nem fölfelé, hanem lefelé és oldalra igyekszik menekülni, ezért az alatta levő, hirtelen emelt hálóba beleszalad. Általában partról vagy ladikból történik a halászat, a háló függőleges irányú vízbemerítésével, majd gyors kiemelésével. A háló mindig U alakban többé-kevésbé öblösödő. Számos fajtája van.

Emelőhálós halászat a Dráván..
Csibi élőhal
http://www.elohal.hu/contentmanager.php?ContentId=1&Lang=hu

1994-től tavak, tározók, telephely vásárlásával illetve építésével bekapcsolódtunk a magyarországi haltermelésbe. A Magyarországon megtalálható két, illetve háromnyaras édesvizi halfajták tenyésztésével és forgalmazásával foglalkozunk.

Csibi élőhal
A harcsa élőhelye
http://www.shp.hu/hpc/web.php?a=diszhaldiszkont&o=1163025058

A harcsa élőhelye. A harcsa testfelépítése. A harcsa szaporodása ...

A harcsa élőhelye
Indiai üvegsügér
http://halberlet.atw.hu/indiai_uvegsuger.htm

Mint magyar neve is mutatja, hazája India északnyugati része, Bengália. Igen sok álló- és lassú folyású vízben fordul elõ, több üvegsügér rokonával együtt. A többi faj még nem tudott ilyen mértékben meghonosodni nálunk. Ez az igen kedvelt kis, majdnem átlátszó sügér 3-3, 5 cm-re nõ meg. Tartása 15-20 literes akvárium is tökéletesen megfelel. A finom homoktalajban a fény felöli oldalra Myriohyllumot telepítsünk sûrûn.

Indiai üvegsügér
FISHNET.HU
http://www.fishnet.hu/

Az egyik legkiválóbb hazai horgászüzlet hatalmas termékválasztékkal.

FISHNET.HU
Díszhalak és dísznövények
http://www.csaladinet.hu/hirek/mindenkinek/allatbarat/1101/

A Díszhalak tartása című cikk folytatásaként szeretnénk további hasznos tanácsokkal ellátni minden akvaristát, hogyan alakítsa ki álmai akváriumát. A boltokban számtalan kiegészítőt vásárolhatunk akváriumunk díszítésére; kincses ládikót formáló levegőztetőt, piramis alakú halbúvót, vagy elsüllyedt hajóroncsot.

Díszhalak és dísznövények
Akváriumi halak
http://library.thinkquest.org/03oct/00442/akvarium.htm

Az elevenszülő fogaspontyok magyarországi elterjedésének rövid története.

Akváriumi halak
Citromsügér v. legyező bölcsőszájú hal
http://www.hotdog.hu/akvarisztika-magazin/halak/citromsuger-v-legyezo-bolcso ...

A Tanganyika-tó sziklás, part menti vizeiből származik ez a viszonylag kis testű (9 cm) ragadozó. Úszói ugyanolyan ragyogó sárga színűek, mint teste; hátulsó szegélyük kissé sötétebb árnyalatú. A hátúszó alapja hosszú, a has- és a farok alatti úszó kissé megnyúlt. A farokúszó széles.

Citromsügér v. legyező bölcsőszájú hal
Halak, akvarisztika - Kérdések és válaszok
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika

Halak, akvarisztika - Kérdések és válaszok. Új kérdés halak, akvarisztika témakörben.

Halak, akvarisztika - Kérdések és válaszok
Aranyhalról mindent
http://www.familie-hauffe.de/atlex/arten.asp?id=393

Az oldalon sok mindent megtudhat az aranyhal kedvelője kedvenc haláról. Kétség sem férhet hozzá hogy az aranyhal minden idők legrégebben akváriumban tartott díszhala. Az első aranylak 191 környékén érkeztek Japánból és Kínából Európába. Nagyon jó étvágyú halak amelyek eleség után kutatva gyakran felkavarják az akvárium vizét, ezért fontos hogy ne adjunk számukra a kelleténél több eleséget. Eredeti hazájuk Kína, de napjainkban az egész világon elterjedtek. Sokak szerint az aranyhal őse a kárász, ezüstkárász, de vannak akvaristák akik vitatják ezt az álláspontot. Ők vannak ebben a kérdésben kisebbségben. Az ivari különbségeket viszonylag nehéz megállapítani, talán a nőstények valamivel gömbölyűbbek.

Aranyhalról mindent
A halak emlékezô tehetségérôl.
http://www.termeszetvilaga.hu/tv100/emlek.html

A halak emlékezô tehetségérôl. Edinger L. német búvár újabban a halak lélektanával foglalkozik s vizsgálatai körébe vonja azt a kérdést is, vajjon van-e a halaknak emlékezô tehetségök. E czélból kérdést intéz nemcsak szaktársaihoz, hanem a természetkedvelôkhöz általában, van-e tudomásuk a halak életében nyilvánuló jelenségekrôl, melyek ôt tanulmányaiban támogathatják.

A halak emlékezô tehetségérôl.
Díszhalak fotói
http://www.diszhalak.hu/edesvizihalak-galeria.htm

Nagyon tetszetős édesvízi halak, akváriumok fotói.

Díszhalak fotói
Süllő egészben
http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3678&Ite ...

Egy háziasszony receptje. Hogyan csináljunk ízletes süllőt?

Süllő egészben
Süllő szó eredete
http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=s&qsearch=&qdetail=10352

Süllő szavunk ótörök eredetű,a magyar nyelvbe az ócsuvas sillig alak kerülhetett.

Süllő szó eredete
További infók az elektromos angolnáról
http://tengerekesfolyokelovilaga.network.hu/blog/tengerek-es-folyok-elovilag ...

Az elektromos angolna (Electrophorus electricus) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályába az elektromoskéshal-alakúak (Gymnotiformes) rendjébe és a elektromosangolna-félék (Electrophoridae) családjába tartozó Electrophorus nem egyetlen faja. Egyes rendszerbesorolások a Gymnotidae családhoz sorolják. Dél-Amerika területén honos. Édesvízi faj, az Amazonas és az Orinoco folyók lakója. Testhossza a 2,5 métert, a testtömege a 20 kilogrammot is elérheti. Kinézete az angolnára hasonlít. A vízfelszín közelében lesi áldozatát, melyet elektromos szerveivel elkábíthat, vagy meg is ölhet egy áramütéssel.

További infók az elektromos angolnáról
Akvarista.hu
http://akvarista.hu/

Akvarista.hu. Minden ami akvarisztika. Édesvízi témák. Tengeri témák.

Akvarista.hu
Fogassüllő leírása
http://kapitalis.eu/hasznos/halfajok/fogassullo-stizostedion-lucioperca-linne/

A fogassüllő teste megnyúlt,enyhén lapított. Háta nem túl magas.

Fogassüllő leírása
scalare.hu
http://www.scalare.hu/

Tengeri akvárium, édesvízi akváriumok tervezése, egyedi kivitelezése, garanciális karbantartás.

scalare.hu
Akvárium Magazin
http://www.akvariummagazin.hu/

Akvárium Magazin - Az Akvaristák Magyarországi Egyesületének hivatalos lapja.

Akvárium Magazin
Pterophyllum scalare - Vitorláshal
http://diszhal-info.extra.hu/Pterophyllum_scalare.php

A vitorláshal az egyik legnépszerűbb hal az akvaristák körében. Az utóbbi tíz-egynéhány évben terjedt el igazán, amióta a tenyésztők nagyon sok változatát hozták létre. A vadon élők sokkal bájosabbak, csak nem elég szaporák akkor, ha nem tudunk számukra a természetben megszokotthoz hasonló környezetet teremteni.

Pterophyllum scalare - Vitorláshal
Szifó tartásáról
http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/szifo-xifo-mexikoi-kardfarku ...

A szifó vagy mexikói kardfarkú hal (Xiphophorus helleri) békés, társas hal, feltéve, ha van elég helye és buja növényzet áll a rendelkezésére. Ezért, ha ép úszójú halakat szeretnénk, 50 literes akváriumnál kisebbel ne kísérletezzünk!

Szifó tartásáról
Az elektromos hal
http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=249&cikkid=8385

Mint, vízirendőr az ivóvizek szennyezettsége ellen A különböző kemikáliák száma gyorsan növekszik, az oldószerek, nitrogénelegyek, pesticidek, hormonok, ...

Az elektromos hal
Zsibbasztó rája (Zitterroche, Porpedo).
http://epa.oszk.hu/00000/00030/00269/datum07334/cim207342.htm

A zsibbasztó rája hal, egyike azon ritka állatfajoknak, mellyeknek testébe a természet védfegyverül nagy mennyiségü villanyosságot adott, hogy avval elleneiket megrontsák, ép ugy, mintha azokat mennykőcsapás érné.

Zsibbasztó rája (Zitterroche, Porpedo).
Elektromos angolna
http://hu.wikipedia.org/wiki/Elektromos_angolna

Az elektromos angolna (Electrophorus electricus) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályába az elektromoskéshal-alakúak (Gymnotiformes) rendjébe és a elektromosangolna-félék (Electrophoridae) családjába tartozó Electrophorus nem egyetlen faja.

Elektromos angolna
Elektromos rája - hogy működik?
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9067195?cmd=Article_showArticle& ...

Elektromos rája - hogy működik? Fórum az indexen...

Elektromos rája - hogy működik?
Online halas játékok
http://pecas.jatekod.hu/

Szórakoztató és izgalmas halas, pecás ingyenes játékok gyerekeknek. Kapás van hékás!

Online halas játékok
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284