Exocoetus Art, repülőhalak > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Exocoetus Art, repülőhalak > 5 weboldal. Kategória leírása: A Repülőhalfélék (Exocoetidae) családjába 4 alcsalád és 7 nem tartozik.
Szponzorált linkek
Repülőhal-rekord Japánban
http://www.rtlhirek.hu/cikk/167977

A szigetország egyik tévéstábjának sikerült felvételt készítenie egy halról, amelyik hosszú időn át repült az óceán felett.

Repülőhal-rekord Japánban
Repülő hal
http://www.kislexikon.hu/repulo_hal.html

(Exocoetus Art.), a nyilthólyagu halak rendjébe tartozóhalnem rövid orral; igen kis fogakkal, megnyult testtel; meglehetős nagypikkelyekkel. Mellúszói igen hosszuak, repülőszervvé módosultak. Mintegy 44faja ismeretes a tropikus és altropikus tengerekből. Ezek bizonyos körülményekközött, különösen pedig ha őket ellenség üldözi, a tenger vizéből 1-2, ritkán4-5 m. magasra kiemelkednek s aztán vizszin közelében 50, nem ritkán 100-300 m.távolra szállanak egyenes vonalban

Repülő hal
Repülőhalakról részletesn
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2409.html

A repülőhalak, amelyeket nyilttengeri utazásokon figyelhetünk meg, csaknem valamennyien egy nemzetségbe tartoznak, amely a tudományban az Exocoetus Art. nevet viseli. Ennek a nemzetségnek a rendkívül fejlett úszók, különösen pedig a hegyes mellúszók adják meg a fő jellemvonását. A mellúszók a testhossz kétharmadával egyenlők, szélességük pedig akkora, mint a test hosszának harmada. A mellúszók függesztőkészüléke vastag izomzat alatt fekszik és szabadabban mozog, mint más halakban. A széles hátúszó és alsó úszóval áll szemközt, míg a hasúszók a mellúszók alatt ízesülnek; a farokúszó villás és az alsó lebenye hosszabb a felsőnél. Állkapcsát igen apró fogak borítják. Az úszóktól eltekintve, a repülőhalak testalakja nagyon emlékeztet a heringére, de hengeresebb, a hátuk és a melltájékuk erősebben lekerekített, arcorruk vastagabb és tompább. Szemük nagy, kopoltyúfedőik tekintélyesebb méretűek, pikkelyeik vékonyak és könnyen leválnak.

Repülőhalakról részletesn
Repülőhalak
http://www.haziallat.hu/akvarium/tengeri-fajok/a-repulohalak/3082/

A repülés vagy a suhanás azzal kezdődik, hogy nagy sebességet vesznek fel, körülbelül 60 km/órás sebességet. Felfelé haladva a négyszárnyú repülőhal feltör a felszínre, és a farkával elkezd gyorsan csapkodni, miközben még mindig a vízben van. Aztán kilövi magát a levegőbe, néha elérheti az 1,2 méter magasságot is, és nagy távolságot tesz meg repülve, akár 200 métert is. Amint újra közel kerül a vízfelszínhez, a farka mozgatásával suhan felé, anélkül, hogy teljesen bemerülne a vízbe. A repülőhal vagy egy hirtelen oldalugrással tűnik el, vagy még rövid ideig a vízen siklik, majd ismét felemelkedik a levegőbe. A repülőhal képes a repülési távolságot akár 400 méterre is kiterjeszteni.

Repülőhalak
Repülőhalfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Repülőhalfélék

A repülőhalfélék (Exocoetidae) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályának sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályához és a makrahal-alakúak (Beloniformes) rendjéhez tartozó család.

Repülőhalfélék
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284