Díszhal, akváriumi halak > Cichlidae, Bölcsőszájú halak > Diszkoszhalak tenyésztése, diszkoszhal tartása > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Cichlidae, Bölcsőszájú halak > Diszkoszhalak tenyésztése, diszkoszhal tartása > 7 weboldal. Kategória leírása: Hazájuk az Amazonas medence. A Cichlidae családba tartozó halnem. Gyönyörű halak, ám gondozásuk, tenyésztésük rendkívül nehéz feladat, csak gyakorlott akvaristáknak való.
Szponzorált linkek
Diszkoszhalak
http://hu.wikipedia.org/wiki/Diszkoszhal

Az akváriumok császárának is nevezik a méltóságos megjelenésű diszkoszhalat. Az Amazonas vidékén otthonos, ahol a bozótos mocsarak melg, nyugodt, lassú folyású vizeiben a vízinövények és a vízbe lógó vegetáció ágai között él. Teste kerek, oldalról lapított, diszkosz alakú. Ez a testalak segíti a rejtőzködést a hosszú levelű növények között. Hát-és farokalatti úszójának alapja nagyon hosszú, majdnem a farokúszóig ér, a nőstény tojócsöve lekerekített. A nemek megállapítása nehéz, az ikrás nőstények „kövérebbek”.

Diszkoszhalak
Diszkoszhalak világa
http://diszkoszhal.atw.hu/

Az oldalakon információt kaphatsz a diszkoszhalak tartásáról, tenyésztéséről, sok ötletes megoldásról és feltölthetitek akváriumotok, halaitok fényképeit.

Diszkoszhalak világa
Symphysodon aequifasciatus - Diszkoszhal
http://diszhal.info/Symphysodon_aequifasciatus.php

Nemcsak nagy, diszkosz formájú teste, diszkrét, mégis ragyogó színe, büszke tartása miatt, hanem nehéz szaporítása és tartása miatt is valóságos legendák szövődtek már a diszkoszhalak köré az akvaristák körében.

Symphysodon aequifasciatus - Diszkoszhal
Diszkoszhalak tenyésztése
http://www.diszkosz.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=56

Az édesvízi akvarisztikában alig akad még egy olyan szép hal, amit annyira becsül-nének az akvaristák, mint a diszkoszhal. A méltóságteljes amazoniai királyt ugyan már több mint 100 éve felfedezték, de csak a II. világháború után kezdte meg hódító útját Európába. Az USA és Németország érdeme a speciális, magas szintû disz-koszhal tenyésztés megteremtése.

Diszkoszhalak tenyésztése
Symphysodon aequifasciatus - Diszkoszhal leírása
http://diszhal-info.extra.hu/Symphysodon_aequifasciatus.php

Nemcsak nagy, diszkosz formájú teste, diszkrét, mégis ragyogó színe, büszke tartása miatt, hanem nehéz szaporítása és tartása miatt is valóságos legendák szövődtek már a diszkoszhalak köré az akvaristák körében. És egyre újabb és egyre fantasztikusabb színű variációk jelennek meg a piacon.

Symphysodon aequifasciatus - Diszkoszhal leírása
Diszkoszhalak vásárlása
http://www.diszkosz.com/Templates/tenyesztes.htm

Az újonnan vásárolt halainkat 20-30 percen keresztül szoktatjuk az akvárium vízéhez és hőmérsékletéhez.

Diszkoszhalak vásárlása
Rote Diskus
http://kovacsdiszkosz.wordpress.com/cikkek/3-rote-diskus/

Dr.Eduard Schmidt-Focke neve minden diszkoszhal tartó és tenyésztő számára egyaránt ismert. Az általa írt könyv: „Tapasztalataim a diszkosz halakkal” saját tapasztalatainak összegzése.

Rote Diskus
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18299