Tokalakúak (Acipenseriformes) > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tokalakúak (Acipenseriformes) > 5 weboldal. Kategória leírása: Tokalakúak: Az északi félteke tengereiben élő halak. Néhány faj a folyókba vándorol ívás idején. Régebben kecsegealakúaknak nevezték őket.
Szponzorált linkek
Acipenser ruthenus Linnaeus
http://www.terra.hu/halak/html/acipenser_ruthenus.html

Teste megnyúlt, orsó alakú, kifejezetten az áramló vizek fenék zónájához alkalmazkodott. Testét öt sorban meghatározott számú vért védi a háti, oldal és hasi tájékon. Feje jellegzetesen megnyúlt, ormányban végződik. Szája alsó állású, az alsó ajak középen megszakított. Bajuszszálai rojtozottak, hátrasimítva elérik a felső ajkat. Farok úszója részaránytalan, ún. heterocerk, a sötét úszók szegélye fehér. A test színe a háton szürkés, szürkés-barna, a has sárgás. A törzshossz ritkán haladja meg a 60 cm-t.

Acipenser ruthenus Linnaeus
Szibériai tok
http://www.horgasz.hu/index.jsp?id=200&main=1246&akt=20&oldal=Sziberiai-tok.html

Eredeti élőhelye Oroszország és Kína, de sok vízbe is betelepítették. Magyarországon, több tóban is horgászható. Kitűnő ízű húsa és kaviárja miatt közkedvelt a francia gasztronómiában.

Szibériai tok
Tokalakúak
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tokalakúak

Fejük ormányban végződik. Bár a csontos halak közé tartoznak (a fosszilis alakoknak csontos váza volt), vázuk többnyire porcos – a csontosodás hiánya másodlagos jelenség. Testük többé-kevésbé csupasz, azt mindössze elszórt, apró bőrcsontok és vértpikkelyek (ganoid pikkelyek) fedik. Úszóik alapja széles.

Tokalakúak
Sőregtok
http://wapedia.mobi/hu/Sőregtok

A sőregtok (Acipenser stellatus) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályának a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályához, ezen belül a tokalakúak (Acipenseriformes) rendjéhez és a tokfélék (Acipenseridae) családjához tartozó faj.

Sőregtok
Tokalakúak leírása
http://www.babylon.com/definition/tokalakúak/Other

A tokalakúak (Acipenseriformes) a csontos halak (Osteichthyes) foosztályának sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának egyik rendje.

Tokalakúak leírása
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284