Stendhal - hal, Labeo bicolor > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Stendhal - hal, Labeo bicolor > 3 weboldal. Kategória leírása: Az Epalzeorhynchus a Pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó, a folyami márnákhoz hasonló nem, hazája Afrika és Ázsia. Pár fajuk nagyra nőhet és kedvelt táplálék. A nem jellemzői az egyenes hasoldal, a magas, háromszögletű hátúszó valamint az alsó állá
Szponzorált linkek
Stendhal hal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Stendhal_hal

A Stendhal hal (Epalzeorhynchos bicolor vagy Labeo bicolor) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályába a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályába a pontyalakúak (Cypriniformes) rendjébe és a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó faj.

Stendhal hal
Vörös és fekete Stendhal színváltozatok
http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/stendhal-hal/197/

A Stendhal-hal (Labeo bicolor) Thaiföldről származik ez a csodálatos hal. Egyenes hasoldalával, alsó állású szájával és magas, háromszögletű hátúszójával jellegzetesen cápa formájú hal. Teste koromfekete, míg a farokúszója élénkvörös. Mellúszója narancssárga lehet.

Vörös és fekete Stendhal színváltozatok
A Stendhal - hal az éjszaka ura
http://fisch.hu/akvarista/article/read/stendhal-hal--mogorva-ejszakai-ur-95

Az Ázsiában őshonos, főként folyókban és patakokban fellelhető faj, akár 18 cm-re is megnőhet, bár ekkora méretű, akváriumban ritkán fordul elő. Érdemes hosszabb távra tervezni vele, mert akár 10 évig is lakója lehet a medencénknek. Mindenevők és szeretik az algákat is lelegelni. 200 literre mindössze egyetlen halat javaslunk. Erről jut eszembe, hogy ebben a hónapban a butoros akváriumokkal akciózunk. Egy 720 literes Eheim Mp Karat-ba akár 3 felnőtt Stendhal-halat is nevelhetünk:-).

A Stendhal - hal az éjszaka ura
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284