Pontylazac, pontylazacok > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pontylazac, pontylazacok > 7 weboldal. Kategória leírása: Nagyon gazdag fajokban ez a halcsalád. Sok faj könnyen tartható akváriumban is. A család tagjai többnyire békés természetűek.
Szponzorált linkek
Pontylazacokról
http://www.jomagam.hu/tudomany/biosz/diszhalak/

Összehasonlítva az olyan nagyobb termetű pontylazacokkal, mint a kétfogú paku, a kisebb tetrák apró méretei jól szemléltetik a pontylazacok (Characidae) családján belüli változatosságot. Viselkedésük hasonlóan rendkívül szélsőséges, gondoljunk csak a nyugodt neonhalra és a vérengző piranjára! A család Dél Amerikában és Afrikában őshonos, kb. 1200 faja közül számos, dekoratív halat tartanak akváriumban. A pontyféléktől eltérően, állkapcsukban fogak ülnek. Sok faj hátúszója mögött megtalálható a zsírúszó, habár az nemcsak a pontylazacokra jellemző (egyes harcsaféléken, pl. a Coydoras-okon is előfordul). Számos kisebb termetű pontylazac jól szaporodik lágy vízben, de ikráik gyakran fényérzékenyek.

Pontylazacokról
A citromlazac
http://www.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3 ...

Talán sok, most "indító", akvarista nem ismeri ezt a lazacfajt, az üzletekben is alig találkozom vele. Ez esetleg visszavezethető nem túl élénk színezetére, de ha tartása megfelelő, egy kis csapat citromlazac mindenképpen gyönyörűen mutat.

A citromlazac
Pontylazacfélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pontylazacfélék

A pontylazacfélék (Characidae) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályának sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályába, a pontylazacalakúak (Characiformes) rendjébe tartozó család. Ismertető jegyük az állat háti oldalán a hát- és a farokúszó között található apró zsírúszó vagy kövérsörényúszó (pinna adiposa), mely bizonyos taxonoknál másodlagosan hiányozhat.

Pontylazacfélék
Sárga kongólazac
http://halberlet.atw.hu/sarga_kongolazac.htm

A hímek 7 cm, a nõstények 5-6 cm nagyságúak. A sárgaezüst nõstények nem feltûnõek, de a hímek igen hosszú, a farokúszóig megnyúlt hátúszója azonnal magára vonja minden érdeklõdõ figyelmét. Az úszók alapszíne halványsárga. A fehéren színezett hátúszó, a sárga szabályos vörösbarna színnel díszített farokúszó, a mell- és hátúszók fehér szegélye már igen széppé teszi a hímeket. Tartása és tenyésztése azonos a kongólazacéval, ezért ezzel külön nem foglalkozom.

Sárga kongólazac
Kongólazac
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kongólazac

A kongólazac (Phenacogrammus interruptus) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályába, azon belül a pontylazacalakúak (Characiformes) rendjébe és a Alestiidae családjába tartozó faj.

Kongólazac
Ctenobrycon spilurus - Tallérlazac
http://diszhal.info/Ctenobrycon_spilurus.php

Tartása különben könnyű, igénytelen. Ívatásukhoz csak nagy, 30-40 literes akvárium jöhet számításba. Jóval teljes fejlettségük előtt ivarérettek és könnyen ívnak. A nagyméretű ívatómedencét több finom szálú növénybokorral rendezzük be, esetleg úszónövénnyel, melynek gyökérzetét mélyen a vízbe lógatjuk.

Ctenobrycon spilurus - Tallérlazac
Lángvörös pontylazac
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lángvörös_pontylazac

A lángvörös pontylazac (Hyphessobrycon flammeus) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályába, a pontylazacalakúak (Characiformes) rendjébe és a pontylazacfélék (Characidae) családjába tartozó faj

Lángvörös pontylazac
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284