Koi ponty, Koi pontyok > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Koi ponty, Koi pontyok > 5 weboldal. Kategória leírása: A Koi ponty nem akváriumi hal hanem kerti tavak lakója. A Koi pontyot viszonylag egyszerű tartani és nagyon színpompás hal.
Szponzorált linkek
Koi ponty portál
http://koiponty.lapunk.hu/

Hazánkban is egyre elterjedtebbek a kisebb, nagyobb kerti tavak, és azok lakói, a ponty család legszebb, legszínesebb tagja, a koi ponty (nishikigoi).

Koi ponty portál
Koi ponty tartás
http://www.haziallat.hu/akvarium/edesvizi-fajok/koi-ponty-202/1492/

Természetben élő társaival ellentétben a díszállatként tartott hideg vízi hal változatos színű és hosszú életű lehet. Felnőve testhossza elérheti akár a 90 centimétert is. De nem csak a méretei bámulatra méltóak, hanem életkora is, ugyanis az igényeinek megfelelő tartással akár életre szóló társra is találhatunk benne, mivel matuzsálemi kort (akár 60 évet) is megélhet. A koi mérete miatt nem nagyon alkalmas akváriumi tartásra, jobban bejön neki egy kerti tó . Így esetleg unalomba fulladó kerti partik hálás társalgási témája lehet a gyönyörű, élénk színekben pompázó japán díszponty.

Koi ponty tartás
Tetoválás
http://www.tattooed.hu/index.php/Koi-ponty-tetovalas.html

A koi hal vagy ponty állandó motívuma a japán tetoválásoknak és fontos szerepet játszik a kínai és japán mítoszokban, legendákban, mesékben és történetekben. Számos történetben a koi az erőfeszítése és kitartása által átalakul, képessé válik, hogy vízeséseket megmásszon, vagy éppen sárkánnyá váljon.

Tetoválás
Nishikigoi
http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/koi.html

A koi neve alapján akár egy keleti harcművészeti forma vagy étel is lehetne, de egyik sem, hanem a pontyfélék családjának legméretesebb és legszínesebb tagja. Természetben élő társaival ellentétben a díszállatként tartott hidegvízi hal változatos színű és hosszú életű lehet. Felnőve testhossza elérheti akár a 90 centimétert is. De nem csak a méretei bámulatra méltóak, hanem életkora is, ugyanis az igényeinek megfelelő tartással akár életre szóló társra is találhatunk benne, mivel matuzsálemi kort (akár 60 évet) is megélhet.

Nishikigoi
Koikról
http://koi.ewk.hu/koikrol

A közönséges ponty (Cyprinus carpio) eredetileg Közép-Európában és Ázsiában volt őshonos. A közönséges pontyot eredetileg Kelet-Ázsiában háziasították, ahol élelmiszer-halként használták fel. Az étkezésre használt ponty tenyésztése először Kínában, majd Japánban kezdődött.

Koikról
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284