Hidegvízi halak > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hidegvízi halak > 9 weboldal. Kategória leírása: Hideg vizekben élő, édesvízi halakkal foglalkozó webhelyek.
Szponzorált linkek
Naphal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Naphal

A naphal (Lepomis gibbosus) a csontos halak (Osteichthyes) osztályába a sügéralakúak (Perciformes) rendjébe és a díszsügérfélék (Centrarchidae) családjába tartozó faj.

Naphal
Viza
http://hu.wikipedia.org/wiki/Viza

Ősszel a téli szállást kereső halak a víz felszínén lomhán úszkáltak, csak kelepcébe kellett csalni az úgynevezett „vizafogó tanyán”. A vizafogó tanyát a halászoknak időben elő kellett készíteni. Cégével[1] karókat vertek le a vízbe a varsa számára. A viza beúszott a varsába, és bennrekedt. Ha még jégolvadás előtt történt a halászat, szigonyt vágtak a hal hasába. Az ívásra vonuló vizákat két hajó közé kifeszített hálóval halászták a zátonyos, gázlós folyószakaszokon.

Viza
Csellék
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/2473.html

A fürge cselle, Phoxinus phoxinus L., egyéb néven csetri, egri, egrihal, egri ponty, pelehal, putri és tökhal mint Herman Ottó jellemzi: „ügyes halacska, melynek testalkata sokban emlékeztet a pisztrángéra, melynek társa és prédája egyaránt.” Színezete rendkívül változó. A hátoldal alaptónusa olajzöld, vagy piszkosszürke, s rajta kisebb-nagyobb sötét foltok vannak, amelyek olykor egybe is folynak, úgyhogy egyes példányokon a hát középvonalán egészen a farokig foltokból álló hosszanti sáv látható. Oldala zöldessárga és erősen fémfényű; szájzuga bíborpiros; torka fekete, melle skarlátvörös.

Csellék
Olasz koncér leírása
http://hu.wikipedia.org/wiki/Olasz_konc%C3%A9r

Az olasz koncér (Rutilus rubilio) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának a pontyalakúak (Cypriniformes) rendjéhez, ezen belül a pontyfélék (Cyprinidae) családjához tartozó faj.

Olasz koncér leírása
Gébek Magyarországon
http://www.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=35&I ...

A Gébalkatúak (Gobioidei) alrendje a maga 7 családjával rendkívül fajgazdag csoport. Többségük tenger vagy brakkvízben él. Nyúlánk testükön kétrészes hátúszó található. Jellegzetességük a többé-kevésbé összenőtt tapadókorongszerű hasúszó, amely segítségével az aljzatra tudnak tapadni

Gébek Magyarországon
Vaskos csabak
http://kaloistvan.atw.hu/Horgasz/csabak.htm

2 - 15 cm, néha 25 cm. Előfordulási területe a Duna és a Rajna vízrendszere. Hazánkban a Felső-Tiszából és néhány mellékfolyójából, valamint a Mura hazai szakaszához közel eső részéről ismeretes...

Vaskos csabak
Bűzös lazacok
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2432.html

A viaszlazac, Osmerus eperlanus L., pikkelyeiről az ezüstös réteg hiányzik, úgyhogy az izomzat színe átlátszik rajtuk. E miatt az egész test áttetsző, mintha viaszból volna, a színe pedig világossárga, vagy pirosas. Csupán a háta és az oldalvonala mentén levő sáv kékeszöld. Német neve: Stint. Nagysága és alakja lakóhelye szerint változó. Hossza 10–30 cm. A viaszlazac Észak-Európa és Észak-Amerika keleti partjain sok helyt közönséges. Európában az Északi- és a Keleti-tengerben tömegesen él, de nem ritka a La Manche-csatornában sem és a haffokban is épp annyira gyakori, mint a nagyobb édesvizű tavakban. A tengeri viaszlazac jelentékenyen nagyobb termetével, hanem is különbözik édesvizitől. A kétféle alak a kuri haffban . a , nem tengerbe. A kuri haffban mind a kettő csapatosan él. mélyebbre húzódnak, márciusban vagy áprilisban mutatkoznak.

Bűzös lazacok
Mindent a lazacról
http://dietless.hu/lazac/

A lazac rendkívüli tápértékének, kivételes ízének és gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az ínyencek körében.

Mindent a lazacról
Kurta baing
http://halaink.blogspot.com/2009/01/kurta-baing-leucaspius-delineatus.html

Állóvizű vagy lassan áramló kisebb vízfolyások, csatornák, holtágak és mocsarak apró termetű, ritka hala. Csapatosan jár táplálék után, melyet szúnyoglárvák, víz tetejére hulló rovarok, élőbevonat és plankton alkotja. Pikkelyei lazán ülnek a bőrben, kézbe véve igen könnyen leválnak. Oldalvonala mindössze az első 10-12 pikkelyre terjed ki. Egyik legkisebb termetű őshonos halunk, nagysága mindössze 6-8 cm.

Kurta baing
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284