Hering, heringek > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hering, heringek > 4 weboldal. Kategória leírása: A heringféléknek nyújtott teste van. A heringeket nagy menyiségben fogyasztják. A tengeri halászat alaposan csökkentette létszámukat.
Szponzorált linkek
Heringfélék leírása
http://hu.wikipedia.org/wiki/Heringf%C3%A9l%C3%A9k

A heringfélék (Clupeidae) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályához, a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályához, a heringalakúak (Clupeiformes) rendjébe tartozó család.

Heringfélék leírása
Ajóka
http://www.kislexikon.hu/ajoka.html

Engraulis C. V. (állat), a heringfélék (Clupeidae) családjába tartozó halnem, hosszukás, oldalt összenyomott testtel; alsó ajka előre álló, szája nagyon széles; fogai igen hegyesek. A szardella vagy anchovis néven ismert faja (Engraulis encrasicholus L.) 15 cm. hosszu, hátán kékesbarna; oldalain és hasán fehér, feje aranyos.

Ajóka
Volgai hering
http://hu.wikipedia.org/wiki/Volgai_hering

A volgai hering (Alosa suworowi, korábban Caspialosa suworowi) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának a heringalakúak (Clupeiformes) rendjéhez, ezen belül a heringfélék (Clupeidae) családjához tartozó faj.

Volgai hering
Heringfélék
http://mek.niif.hu/03400/03408/html/2426.html

A melegégalji heringfajok közt akadnak olyan fajok is, amelyek mérgesek és fogyasztásuk súlyos következményekkel jár. Günther azon a véleményen van, hogy ezek a fajok táplálékuk révén válnak mérgesekké. Ilyen mérges faj pl. a Clupea thrissa Osbeck, amely könnyen felismerhető arról, hogy a hátúszó utolsó sugara fonálszerűen meghosszabbodik, s e miatt nevezik ezt a halat sörtésszárnyúnak. Ez a faj a nyugatindiai vizek egyik legközönségesebb hala, míg a mérges szardella, Clupea venenosa C. V., az Indiai-óceán lakója. Hasonlóképpen mérges a melegégalji, Amerika atlanti partjain élő Cl. (Harengula) humeralis C. V. és az Engraulis japonica Houttuyn. A sörtésszárnyú hering és a mérges szardella fogyasztása heves görcsöket, delíriumot és hányást idéz elő. Calmette szerint a mérges szardella Új-Kaledóniában számos mérgezést okozott.

Heringfélék
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284