Halfajok vándorlása > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Halfajok vándorlása > 4 weboldal. Kategória leírása: Egyes halfajok ívás előtt messze vándorolnak eredeti élőhelyüktől.
Szponzorált linkek
Az anadrom hal
http://www.ceeff.com/irasok/halak/anadrom-halakrol

A túlélésért folytatott harcban az állatok minden lehetőséget kihasználnak. A faj fennmaradása, illetve a totális populáció számának emelése érdekében rengeteg állatfaj nagy vándorlásokat tesz meg. Igaz ma már szinte sehol a világon nem praktizálható, de egykor az emberiség nagy része is nomád életet élt. A szavannán vagy tundrán a természet ritmusát követő, legelhető területet kereső állatok csak a legegyszerűbb példák erre.

Az anadrom hal
Halak vándorlása
http://www.idokep.hu/?oldal=hirek&id=464

Amennyiben a halállomány ténylegesen északabbra vagy délebbre menekül a melegedő vízből, akkor Alaszka és Grönland élvezheti majd a nagyobb hasznot, míg a trópusi országok veszteséggel számolhatnak.

Halak vándorlása
Miért vándorolnak a lazacok?
http://www.parameter.sk/rovat/technika-tudomany/2008/11/03/miert-vandorolnak ...

Egy miniatűr jeladó segítségével sikerült megfejteni a fiatal lazacok Sziklás-hegységből Alaszkáig tartó hosszú vándorútjának titkait. Amerikai és kanadai kutatók 2006-ban ezer kishalra erősítették az újszerű, mandulanagyságú eszközt, amely hangokat bocsát ki. Ezeket a hangokat partmenti érzékelők egész láncolata fogja fel Alaszkától Kaliforniáig.

Miért vándorolnak a lazacok?
A tenger vándorai
http://www.bhm.hu/%C9rdekess%E9gek/halak.php

S ha eljön számára is az ívás ideje, sok száz vagy ez kilométer megtétele után ugyanabba a folyóba tér vissza, felküzdi magát a felső szakaszra, lerakja, ill. megtermékenyíti az ikrákat, és elpusztul. Ugyanígy vándorolnak az angolnák is, csak éppen fordítva: ők az óceánban, a Sargasso - tengerben ívnak.

A tenger vándorai
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284