Haltenyésztés, halak szaporodása, ívás > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Haltenyésztés, halak szaporodása, ívás > 5 weboldal. Kategória leírása: A halak változásmódja nagyon változatos. Alig akad olyan amelynek szaporodásmódja teljesen megegyezne.
Szponzorált linkek
Haltenyésztés
http://www.abh-gas.hu/haltenyesztes.html

Az intenzív haltenyésztésben a gazdaságosságot jelentősen befolyásolja, az adott halastóban milyen tömegű hal nevelhető fel. Az egyik legfontosabb limitáló tényező a víz oxigén tartalmának szinten tartása. A vízben oldható oxigén mennyisége növekvő hőmérséklettel csökken, s viszonylag alacsony értékű: 1 liter 15 C-os levegőben kb. harmincszor annyi oxigén van, mint 1 liter 15 C-os vízben.

Haltenyésztés
Szaporodás
http://diszhal-info.extra.hu/cikkek/szaporitas.php

A halak többsége ,ovipar", azaz ikrákat rak, de más halak embriói a nőstény testében fejlődnek, ezek a „viviparok" vagy elevenszülők, melyek kész ivadékokat hoznak a világra. Az ikrarakó halak közül egyesek a nyílt vizekbe, mások mindenféle tárgyakra, kőre, levélre stb. eresztik vagy rakják le az ikráikat, melyeket a hím a „tejével", azaz a spermájával megtermékenyít. Minél közelebb engedi ki a spermát az ikrához, annál bizonyosabb a megtermékenyülés. Az elevenszülők ikráinak megtermékenyítése a nőstény testében történik, ami szinte biztos megtermékenyülést ígér.

Szaporodás
Nehéz Idők - Haltenyésztés
http://www.zetatalk.com/hungary/tfood032.htm

A Haltenyésztés nagy mennyiségű magas fehérjetartalmú táplálékot eredményez.

Nehéz Idők - Haltenyésztés
Halszaporítás
http://www.agraroldal.hu/halszaporitas_szotar.html

A haszon- és díszhalak több-kevesebb emberi beavatkozással való szaporítása. Természetszerű a halszaporítás, amikor a beavatkozás csupán az ívóhely (ívás), ill. a kedvező ivararány kialakítására szorítkozik

Halszaporítás
Haltenyésztés a sivatagban
http://nol.hu/cikk/482644/

Az Izrael 60 százalékát borító sivatagban ma már 20 halgazdaságban évente 600 tonnát tenyésztenek az első osztályú pontyokból, keszegekből, harcsákból, sügérekből és díszhalakból. A gazdaságokat ráadásul virágzó ültetvények veszik körül, mézédes dinnyét termő dinnyeföldekkel, lucernával, paradicsommal, datolyapálmákkal és olajfaligetekkel.

Haltenyésztés a sivatagban
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284