Halak szerepe az evolúcióban > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Halak szerepe az evolúcióban > 5 weboldal. Kategória leírása: A halak evolúciós fejlődési folyamatairól sok tudós eltérő módon gondolkozik.A halak fejlődéséről szóló érdekesebb online cikkek.
Szponzorált linkek
Nem zsákutca a mélytengeri hal
http://hvg.hu/Tudomany/20090225_macropinna_microstoma_melytengeri_hal

1939-ban figyeltek fel először a tengerbiológusok arra a mélytengeri halra, amely csőlátása mellett áttetsző fejével is felhívta magára a figyelmet. Kaliforniai kutatók most jöttek rá arra, hogy a Macropinna microstoma, azaz a mélytengeri hordószemű hal mindezt csak megtévesztésül használja, ugyanis képes szemeivel fókuszálni, valamint még forgatni is tudja azokat.

Nem zsákutca a mélytengeri hal
Egy nicaraguai hal
http://index.hu/tudomany/2010/05/19/egy_nicaraguai_hal_az_evolucio_kiralya/

Egy nicaraguai krátertóban élő halfajta százszor gyorsabban fejlődik, mint azt az elfogadott evolúciós modellek szerint kellene.

Egy nicaraguai hal
Már a halak is növeszthettek lábakat
http://www.netambulancia.hu/mar+a+halak+is+noveszthettek+volna+labat+az+evol ...

Bár a halat és az egeret 400 millió év evolúció választja el egymástól, már az előbbi örökítőanyaga tartalmazott egy olyan génkapcsolót, amely a szárazföldet meghódító utódainál lehetővé tette a lábak kialakulását - fedezték fel amerikai kutatók genetikai összehasonlítások és laborkísérletek segítségével.

Már a halak is növeszthettek lábakat
Élő kövületek
http://www.sciencecaffe.com/sciencecaffe/hu/szabad-kulcsszavak/%C3%A9l%C5%91 ...

1938 decemberében különös hal akadt egy Dél-Afrika partjai mentén halászó hajó hálójába. A 1,5 méteres hosszúságot meghaladó állatot 300 m-es mélységből fogták ki. A hatalmas állkapocs és a páncélos pikkelyek elárulták, hogy nem mindennapi hallal van dolguk a halászoknak.

Élő kövületek
Természetellenes evolúció
http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=24597&PHPSESSID=8d118403e3f76 ...

Gyorsított evolúció zajlik le azoknál a halaknál, amelyek folyóból egy gáttal kialakított víztározóba kerülnek: már néhány generáció alatt megváltozik az alakjuk - derítették ki amerikai kutatók. A halakat az Egyesült Államok délkeleti részén, a Mobile folyó vidékén fogták ki, ahol 34 gát oszlik el egy 113 000 négyzetkilométeres területen. Megmérték a patakokban és a duzzasztások eredményeképp kialakult víztározókban élő halakat. Azt tapasztalták, hogy az állóvíziek karcsúbbnak bizonyultak, fejük kisebb volt, hátúszójuk pedig előrébb helyezkedett el a testükön.

Természetellenes evolúció
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284