Hal és egészség > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hal és egészség > 9 weboldal. Kategória leírása: A hal pozitív szerepe az emberi egészség megőrzése érdekében. Mire jó a hal és milyen betegségeket enyhíthetnek, előzhetnek meg a halakban található omega zsírsavak?
Szponzorált linkek
Fehérhúsú hal
http://vitamin.dynanix.com/vitaminok-nyomelemek/hal.php

A hal annyi fontos tápanyagot tartalmaz, hogy a táplálkozásban a jelenleginél sokkal nagyobb hangsúlyt kellene kapnia. Magyarországon a korábbi évtizedekben sem túl magas halfogyasztás napjainkra rendkívül alacsony szintre esett vissza. A napi fehérjeszükséglet felét-harmadát már kis mennyiségű (10 dkg) hal elfogyasztásával is kielégíthetjük. A legtöbb hal B12-vitaminban gazdag, valamint a pajzsmirigyműködéshez szükséges jódban.

Fehérhúsú hal
Előzzük meg!
http://drtudakozo.hu/egeszseg/152-defibrillator-helyett-hal

Ezzel szemben a megelőzéssel kapcsolatos cikkeket közlő orvosi szaklap, az American Journal of Preventine Medicine elemzése szerin, ha az emberek vérében az ómega- 3 zsírsavak szintje magasabb lenne, nyolcszor kevesebb szívleállás miatti haláleset történne.

Előzzük meg!
Jó a tengeri hal is
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0920/985241/20090515_szivelegtelenseg_omega3_z ...

A tengeri halak heti egyszeri fogyasztása segíthet csökkenteni a szívelégtelenség rizikóját, derült ki az eddigi legszélesebb körű tanulmányból, melyben svéd férfiakat vizsgáltak. A kutatás eredményei alátámasztják azt az elképzelést, miszerint az omega-3 zsírsavak kedvezően befolyásolják a szív-, és érrendszeri betegségek kockázatát.

Jó a tengeri hal is
Fogyókúra kérdések
http://www.fogyokurakerdesek.hu/category/altalanos-fogyokura-kerdesek/hus-al ...

A halfogyasztás élettani hatása rendkívül jó. A halhús laza szerkezete miatt könnyen emészthető, a benne található vitaminok, és egyéb ásványi anyagok, gátolják a szívbetegség kialakulását. A testtömeg-csökkentő étrendekbe jól beilleszthető.

Fogyókúra kérdések
Egészséges a hal!
http://lelkizona.hu/az-vagy-amit-eszel-stresszkezeles-az-elso-falattal/

Szá­mos kutató kimu­tatta, hogy a testi és szel­lemi egész­ség nagy­mér­ték­ben függ az elfo­gyasz­tott hal­mennyi­ség­től. A hal­ban lévő cso­da­szer, az Omega-3, egy olyan esszen­ci­á­lis zsír­sav cso­port, mely elen­ged­he­tet­len a nor­mál testi és szel­lemi fejlő­dés­hez és műkö­dés­hez. Az ome­gá­ban gaz­dag ten­ger „gyü­möl­csei” haté­kony segítőink abban, hogy szem­be­száll­junk a depresszi­ó­val, csök­kent­sük az agressziót és a dühöt is, ezál­tal a stresszt, fej­leszt­het­jük velük a men­tá­lis jó köz­ér­ze­tün­ket, nem utolsó sor­ban pedig las­sít­hat­juk az öregedést!

Egészséges a hal!
Milyen halakban van omega - 3?
http://www.omega3wellness.hu/eskimo-halolaj/a-minosegi-halolaj-ismervei.html

A hideg vízi, mélytengeri halakban - szardínia, makréla, hering - található a legtöbb omega-3. A tengeri halak algákon élnek, amelyek a számunkra fontos omega-3 zsírsavakat tartalmazzák. A természetes halolaj maximum 38% omega-3 zsírsavat tartalmazhat.

Milyen halakban van omega - 3?
Az omega - 3 hiányról
http://www.omega3wellness.hu/az-omega-3-zsirsav.html

Egészségünk megőrzése szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírokat fogyasztunk. Magyarországon nem éppen a legoptimálisabb a lakossági zsírfogyasztás. Első helyen (25%) húsok, pástétomok, szalonnák állnak, a zsírfogyasztás 20%-át a sütemények, édes tészták, zsírban sült tészták teszik ki. Ezt követi a vaj és margarin, valamint a tejtermékek, és csak ötödikként következnek a sorban a zöldségek és a halak.

Az omega - 3 hiányról
Szívinfarktustól menthet meg a hal
http://www.netambulancia.hu/szivinfarktus+ellen+egyunk+halat

Elképzelhető, hogy Japánban azért ritkább a szívroham, mint Európában, mert a szigetország lakói gyermekkoruktól kezdve átlagosan naponta legalább tíz deka halat fogyasztanak. A biztató hírt a European Heart Journal legutóbbi száma közölte.

Szívinfarktustól menthet meg a hal
Fogyasszuk halat
http://www.fitway.hu/index.php?module=e_tap_all&tid=35

Felmérések szerint a magyarországi halfogyasztás jóval alatta marad mind az európai (10 kg/fő/év), mind pedig az egészség megőrzése szempontjából is kívánatos (5-5,5 kg/fő/év) értéknek: mindössze 3,2 kiló halat eszünk meg évente fejenként. Pedig aki halat eszik, annak egyebek mellett jóval nagyobb esélye van megelőzni és elkerülni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket is.

Fogyasszuk halat
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284