Díszhal, akváriumi halak > Ikrázó fogasponty tartása, ikrázó fogaspontyok tenyésztése > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Ikrázó fogasponty tartása, ikrázó fogaspontyok tenyésztése > 5 weboldal. Kategória leírása: Tetszetős színezetük ellenére sem tartoznak a legnépszerűbb akváriumi halak közé. Némelyik faj nagyon rövid életű és tenyésztésük is gyakran problémás.
Szponzorált linkek
Aphyosemion australe - Arany cifra fogasponty
http://diszhal.info/Aphyosemion_australe.php

Megjegyzés: Ez a hal, akár egyenesen a természetből, akár tenyészetből származik, talán a legnépszerűbb az ikrázó fogaspontyok (Cyprinodontidae) között. A fakó bézsszínű nősténytől könnyű megkülönbözetni a hímet, mert a színe sokkal erősebb, élénkebb, s a farokúszója lant alakú. Nem való közös medencébe, sokkal jobban érzi magát és jobban is tud szaporodni egy kisméretű szűrővel felszerelt specifikus akváriumban. Ez a halfaj mindennap ikrázik és ikrái rendkívül ellenállók. Ha szaporítani akarjuk, ezeket gyűjtsük össze és keltessük ki egy tartályban, melybe 1 cm magasan vizet engedünk. Az ivadékok 10-12 nappal később jönnek a világra. Ezután egy kis nevelőakváriumba helyezzük, és sóféreggel tápláljuk őket.

Aphyosemion australe - Arany cifra fogasponty
Halak-Ikrázó fogaspontyok
http://www.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_alphacontent§ion=5&ca ...

Az utóbbi időben komoly rendszertani átrendeződés kezdődött el a dél-amerikai ikrázó fogaspontyok körében.

Halak-Ikrázó fogaspontyok
Aphyosemion gardneri - Acélkék cifra fogasponty
http://diszhal.info/Aphyosemion_gardneri.php

: Az acélkék cifra fogasponty teste hosszúkás, a szája felső állású. Kezdők számára is ajánlható, mert gyönyörű színezetű, könnyű tenyészteni és viszonylag hosszú ideig él.

Aphyosemion gardneri - Acélkék cifra fogasponty
Ikrázó fogaspontyok (Cyprinodontidae)
http://akvarisztika.info/index.php/halak-csoportositasa/ikrazo-fogaspontyok- ...

Kivétel nélkül mind igen színes, hosszú, a ragadozó csukához hasonló felépítésű halak, szájukban sok, apró foggal, innen magyar nevük. Megtalálhatók Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában, Indiában és a hátsó-indiai szigetvilág mocsaraiban, sekély állóvizeiben. Tarka színezettségük ellenére sem terjedtek el oly széles körben, mint más halcsaládok, mert egyesek rövid életűek, mások ragadozó természetűek, de sok faj tenyésztése azért körülményes, mert az ikra kelése hosszú hónapokig tart. Némelyek akváriumi viszonyok között egyre kisebbek lesznek, egyre improduktívabbakká válnak. Közös tulajdonságuk, hogy szeretik a lágy vizet, mely enyhén savanyú és a 24-26 C° körüli hőmérsékletet.

Ikrázó fogaspontyok (Cyprinodontidae)
Acélkék cifra fogasponty
http://aquaristic.atw.hu/ikrazo2.htm

Tartás: Ragadozó természete és mérete miatt - csak nagyobb halakkal társítsuk, de legjobb, ha külön medencét rendezünk be számukra. Akváriumunkat fedjük le jól, mert igen jó ugrók hírében állnak.

Acélkék cifra fogasponty
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284