Díszhal, akváriumi halak > Dánió > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Dánió > 7 weboldal. Kategória leírása: Fürge, jól úszó halak. Tartásuk akváriumban sem okoz különösebb nehézséget. Délkelet-Ázsia édesvizeiben honosak.
Szponzorált linkek
Danio
http://hu.wikipedia.org/wiki/Danio

Danio a csontos halak (Osteichthyes) főosztályának sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályába, a pontyalakúak (Cypriniformes) rendjébe, a pontyfélék (Cyprinidae) családjába, és a Danioninae alcsaládjába tartozó nem.

Danio
Brachydanio albolineatus - Színjátszó dánió
http://diszhal-info.extra.hu/Brachydanio_albolineatus.php

Rendezzük he úgy az akváriumot, hogy a lehető legjobban élvezhessük ennek az igen aktív fajnak pompás színeit. A vízfelszíni növények, mint a szögletes vízipáfrány (Ceratopteris cortuna) tompítják a fényt. Hátulra finomlevelű vízicsillagot (Hygrophilia difformis) és víziambóliát (Limnophilia aquatica) tegyünk, mert ezek menedéket kínálnak, elöl pedig, a vízikehely (Cryptocoryn wendtii) elég helyet hagy az úszásra.

Brachydanio albolineatus - Színjátszó dánió
Brachydanio frankei - Leopárd dánió
http://diszhal-info.extra.hu/Brachydanio_frankei.php

Ezt a halat soha nem fogták ki a természetben, de abból, hogy szaporodni képes a Brachydanio rerióval, arra következtetnek, hogy annak egyik változata. Ugyanazok az igényei is, mint B. reriónak. Akváriumbeli társainak el kell viselniük, hogy folytonosan mozgásban van.

Brachydanio frankei - Leopárd dánió
Danio aequipinnatus - Malabári dánió
http://diszhal.info/Danio_aequipinnatus.php

A malabári dánió teste hosszúkás, karcsú, szája végénél egy-egy bajuszszál található. Alapszíne szürkés,oldalán kékes sáv található, amelyet sárgás-zöldes minta tarkít. Az úszók a testtől távolodva egyre átlátszóbbak, néha rózsaszín vagy zöldes színezetűek.

Danio aequipinnatus - Malabári dánió
Zebra dánió (vörös)
http://www.e-pet.hu/?oldal=2&termek=33

Teljesen békés csapathal, melynek hengeres teste kifejezetten a felszín alatti úszáshoz alkalmazkodott. Kezdők ideális hala, tartása és szaporítása is egyszeru: szabadon ikrázó faj, az ikrákat azonban védeni kell.

Zebra dánió (vörös)
Malabári dánió
http://hu.wikipedia.org/wiki/Malabári_dánió

Testhossza 12–15 cm. Világoskék színezetű hal, oldalán vonzó aranysárga csíkokkal. Háta szürkéskék, hasa és úszói – a mellúszók kivételével – halvány rózsaszínek. Testének mintázata a farokúszó középső részére is kiterjed. A kopoltyúfedő mögött egy sötétkék folt és pár függőleges aranysárga keresztcsík látható. A szem írisze aranysárga. A kifejlett egyedeknél a hímet, hasonlóan a többi dánióhoz, élénkebb színe és karcsúbb teste, míg a nőstényt ikrával telt alakja különbözteti meg a másik nemtől.

Malabári dánió
Egy dániófaj Myanmarból
http://www.akvariummagazin.hu//index.php?option=com_content&task=view&id=146 ...

A pontyfélék családjába, a dániók nemzetségébe tartozó színpompás dánió eredeti élőhelye Észak-Myanmar (régi nevén Burma) /Dél-Kelet-Ázsia/, az Irrawaddy folyó és vízgyűjtő területe. A folytonosság és remény folyója az országon végighaladva mintegy 2000 km hosszú utat tesz meg.

Egy dániófaj Myanmarból
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284