Díszhal, akváriumi halak > Cichlidae, Bölcsőszájú halak > Pillangó tarkasügér, Microgeophagus ramirezi > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Cichlidae, Bölcsőszájú halak > Pillangó tarkasügér, Microgeophagus ramirezi > 4 weboldal. Kategória leírása: Ez a kis színpompás 5-6 cm-es dél-amerikai törpesügér,régóta jelen van a hazai piacon.
Szponzorált linkek
Microgeophagus ramirezi
http://www.cichlid-forum.com/articles/m_ramirezi.php

The "German Blue Ram" has become one of the more popular dwarf cichlids found at your local fish stores today.

Microgeophagus ramirezi
Pillangó tarkasügér - Papiliochromis ramirezi
http://akvariumihalak.hupont.hu/15/sugerek

Rövid leírás: Népszerű hal, nem szereti a környezetében a mozgékony halakat. Kissé ideges természetű, de apró pontylazacok között biztonságban érzi magát. Néhány sűrű növényzetű zugot igényel, valamint nyílt területeket, melyek alját finom szemcséjű homok fedi és néhány lapos kő is van rajta, ahol megpihenhet. Az ívó párok gödröt ásnak a talajba, oda helyezik ikráikat, ivadékaikat védelmezik.

Pillangó tarkasügér - Papiliochromis ramirezi
A pillangó törpesügér
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pillangó_törpesügér

A pillangó törpesügér (Mikrogeophagus ramirezi) egy kistermetű hal, ami a sügéralakúak rendjébe és a Cichlidae családba tartozik. Gyakran nevezik egyszerűen pillangósügérnek, ramirezi törpesügérnek, de leggyakoribb elnevezése a pillangó tarkasügér. Nevét onnan kapta, hogy úszása hasonlít a pillangók repüléséhez.

A pillangó törpesügér
Pillangó Tarkasügér
http://ame-torpesugerek.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_content&view ...

Tény, hogy a Pillangó tarkasügér a szabad természetben a rendkívül alacsony keménységű (0-1 nk), savas kémhatású, meleg vizek lakója, azonban, a tenyészetekből kikerült, "bolti" példányok teljesen probléma mentesen tarthatók, 25-29 fokos, közepesen kemény (12-16 nk), neutrális közeli vízértékek mellett, de itt úgy vélem, érdemes megemlítenem, hogy a valamivel lágyabb (<12nk), savanyúbb (pH 6-6.5) vizet, aktívabb viselkedéssel, és még inkább szemet gyönyörködtető színezettel "hálálják meg". Egészségük megőrzésének szempontjából kulcsfontosságú, hogy a minél hatékonyabb biológiai szűrés mellett, a részleges (minimum heti 2x) vízcseréket soha ne hanyagoljuk el. Az alacsony nitrát (No3) szint, - erről sok kezdő sajnos megfeledkezik - kiemelten fontos jelentőségű esetükben.

Pillangó Tarkasügér
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18299