Díszhal, akváriumi halak > Cichlidae, Bölcsőszájú halak > Pettyes indiai tarkasügér, tarkasügerek, Etroplus fajok > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Cichlidae, Bölcsőszájú halak > Pettyes indiai tarkasügér, tarkasügerek, Etroplus fajok > 5 weboldal. Kategória leírása: Elõ-India part menti édesvizei és Ceylon a hazája. Sok helyen, ahol a sós az édesvízzel keveredik. Régi ismerõse az akvaristáknak, de nálunk nem terjedt el széles körben.
Szponzorált linkek
Etroplus maculatus - Pettyes indiai tarkasügér leírása
http://diszhal.info/Etroplus_maculatus.php

A hal oldalnézetben tojás alakú, erősen lapos oldalakkal. Testének felső része szürkés, oldalain ezüst. A hasrész felé sárgás színű, a kifejlett hímeken erősen narancssárga.

Etroplus maculatus - Pettyes indiai tarkasügér leírása
Etroplus maculatus
http://aquaworld.netfirms.com/Cichlidae/Etroplus_maculatus.htm

Origin: Coastal waters from India and Sri Lanka, only Etroplus species that occurs in pure freshwater.

Etroplus maculatus
Pettyes indiai tarkasügér
http://halberlet.atw.hu/pettyes_indiai_tarkasuger.htm

Elõ-India part menti édesvizei és Ceylon a hazája. Sok helyen, ahol a sós az édesvízzel keveredik. Régi ismerõse az akvaristáknak, de nálunk nem terjedt el széles körben. Ez talán azzal magyarázható, hogy sokan azt hiszik, tartásához tengervíz szükséges. A 7-8 cm-es hal oldalnézetben tojás alakú, erõsen lapos oldalakkal.

Pettyes indiai tarkasügér
Etroplus fajok
http://ame-torpesugerek.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_content&view ...

A Cichlidae család egyik legősibb képviselői, testvércsoportjuk a madagaszkári Paretroplus, másnéven 'damba sügérek nemzetsége (neme), amelyekkel közösen alkotják az Etroplinae alcsaládot. Az Etroplinae alcsalád tesvércsoportja a szintén madagaszkári Ptychochrominae alcsalád (Ptychochromis, Ptychochromoides, Katria és Oxylapia). Ez a két halcsoport a földtörténeti Mezozoikum korban már létezett, - ez mintegy ~ 200-250 millió évvel ezelőtt volt ('látták a dinoszauruszokat). A legáltalánosságban elfogadott fejlődéstörténeti hipotézis szerint, ez a két legősibb cichlida klád, amelyektől levezethetővé válik a Cichlidae család fejlődéstörténete, Afrikától kezdve Dél-Amerikáig (John Sparks & Leo Smith, 2005).

Etroplus fajok
Pettyes indiai tarkasügér tartása
http://gabrinus.hu/e107_plugins/halkatalogus/halkatalogus.php?etroplus_maculatus

A faj átrakásra és vízcserére kissé érzékeny, főleg az ivadékok pusztulnak el utána minden látható ok nélkül. Valószínű, hogy a sótartalom ideiglenes változása javítja a közérzetet. Ha etetéskor nem adunk növényi táplálékot, a halak nekiesnek a zsenge hajtásoknak, főleg az indiai vizicsillagot (Hygrophyla) kedvelik, a szumátrai páfrányt (Ceratopteris) azonban kerülik. Célszerű keményebb növényeket, pl. Cryptocorynéket hozzájuk betelepíteni. A faj hőigényes. Tartáshoz 22— 24, tenyésztéshez 25— 30 C° a megfelelő. Ikráit szilárd felszínre rakja — virágcserép megfelelő. Hasonló méretű fajokkal tartható együtt.

Pettyes indiai tarkasügér tartása
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18299