Díszhal, akváriumi halak > Aranyhal, aranyhalak > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Aranyhal, aranyhalak > 7 weboldal. Kategória leírása: Az aranyhal az egyik legősibb akváriumban tartott hal. Az aranyhal őse az ezüstkárász. Az aranyhalnak rengeteg tetszetős szín és formaváltozata van.
Szponzorált linkek
Az aranyhalról részletesen
http://hu.wikipedia.org/wiki/Aranyhal

Az aranyhal tartása, változatai és életmódja. Amit az aranyhalról tudni kell.

Az aranyhalról részletesen
Aranyhalas akvárum
http://diszhal.info/gallery/thumbnails.php?album=30

Nagyon dekoratív fotók csodálatos színekben pompázó aranyhalakról.

Aranyhalas akvárum
Aranyhalról mindent
http://www.familie-hauffe.de/atlex/arten.asp?id=393

Az oldalon sok mindent megtudhat az aranyhal kedvelője kedvenc haláról. Kétség sem férhet hozzá hogy az aranyhal minden idők legrégebben akváriumban tartott díszhala. Az első aranylak 191 környékén érkeztek Japánból és Kínából Európába. Nagyon jó étvágyú halak amelyek eleség után kutatva gyakran felkavarják az akvárium vizét, ezért fontos hogy ne adjunk számukra a kelleténél több eleséget. Eredeti hazájuk Kína, de napjainkban az egész világon elterjedtek. Sokak szerint az aranyhal őse a kárász, ezüstkárász, de vannak akvaristák akik vitatják ezt az álláspontot. Ők vannak ebben a kérdésben kisebbségben. Az ivari különbségeket viszonylag nehéz megállapítani, talán a nőstények valamivel gömbölyűbbek.

Aranyhalról mindent
Aranyhal németül
http://goldfische.kaltwasseraquaristik.de/qualzucht.htm

Német nyelvű honlap az aranyhalak kedvelőinek. A legtöbb ember szinte semmit vagy alig tud valamit az aranyhalak tartásáról, tenyésztéséről. Az aranyhalnál felmerülő problémák és azok megoldásai. Az oldal készítőjének személyes tapasztalatai. Az aranyhal eredeti példányai nem Európából származnak ezért a faj teljesen más megközelítést igényel mint a többi faj. A több száz különböző fajtát még azokban az időkben tenyésztették ki amikor Kínában még a konfucianizmus eszméi uralkodtak. Mivel az aranyhalak biológia, kémiai igényeit nehéz tökéletesen kiismerni törekedjünk arra hogy az aranyhalat minél jobb körülmények között tartsuk és ne csupán divatból mint a legtöbb akvarista.

Aranyhal németül
Csapó sügér - (Perca fluviatilis)
http://horgaszat.hu/irasok/csapo-suger-perca-fluviatilis

Csapó sügér - (Perca fluviatilis) - A vizek farkasa Ha lehet ilyet mondani, a leggyönyörűbb ragadozó halunk a sügér. Kitűnő álca számára a csíkos külső a hínarasok és nádasok vidékén. Akvaristák elmondása alapján kitűnően tartható lakásban is.

Csapó sügér - (Perca fluviatilis)
Az aranyhalról
http://www.kislexikon.hu/aranyhal.html

Carassius auratus Bleek. (állat), a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozó mintegy 30 cm. hosszúságot elérő hal; alapszíne rendesen cinóbervörös aranyos zománccal; a vörös alapszín nélküliek az ezüsthalak; vannak arannyal meg ezüsttel; esetleg feketével tarkázottak is. Az A.-at Khinában; ahol king-jó-nak nevezik, és Japánban régóta tenyésztik s igen valószínű, hogy mint színvarietás a közönséges kárászból (Carassius vulg. Nordm.) fejlődött. Először 1728-ban Worth Fülöp hozta Angolországba, ahonnét mint szobai és kerti aquáriumokban tényésztett díszhal csakhamar Európaszerte elterjedt. Egyik fajtája az ú. n. teleszkóphal. amelynek rendkívül nagy, kiduzzadt szemei sajátságos, szépnek éppen nem mondható külsőt kölcsönöznek.

Az aranyhalról
Aranyhal viselkedése
http://index.hu/tudomany/halmemo

A halak legalább három hónapig képesek emlékezni dolgokra, és azt is tudják, mikor van ebédidő, derült ki a Plymouth Egyetem pszichológus munkatársának a kutatásából.

Aranyhal viselkedése
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284