Busa hal, busa fajták > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Busa hal, busa fajták > 6 weboldal. Kategória leírása: A Busa eredeti őshazája Kínában van. A mesterséges betelepítések révén azonban nagyon sok helyen elterjedt. A busa többek között planktonnal táplálkozik.
Szponzorált linkek
Busa - Wikipédia szócikk
http://hu.wikipedia.org/wiki/Busa

Eredeti élőhelye Kína, a Kárpát-medencében nem őshonos. A 60-as évektől végzett rendszeres telepítések miatt a magyarországi folyókban és néhol tavakban két faj, a pettyes busa és a fehér busa is gyakran előfordul. Természetes körülmények között azonban nálunk nem, vagy csak jelentéktelen mennyiségben szaporodik. A busa külső megjelenése rendkívül jellegzetes, nagy testű, feje testéhez képest nagy, széles, szemei az állcsúcs vonala alatt helyezkednek el. Szája felső állású, úszói jól fejlettek, farokúszója mélyen bemetszett. Speciális szivacsos szűrőkészülékével kiszűri a víz baktérium- és planktontartalmát.

Busa - Wikipédia szócikk
Busa - fajták
http://www.kislexikon.hu/busa-fajtak.html

Planktonevő hal, főleg növényi eredetű planktonnal táplálkozik, de ez nem bizonyított. A pontyfélék családjának a tagja, ez alakját is meghatározza. Teste oldalt erősen lapított, ezüstös apró pikkelyek fedik. Hasvonalán a fejtől a farokig él húzódik, úszói vöröses árnyalatúak. Horoggal nem fogható, ezt a táplálkozása egyértelműen meghatározza, inkább a halászok körében ismert. /A legújabb tapasztalatok szerint egyes horgászok, különleges lágy csalival horogra tudják csalni./

Busa - fajták
Pettyes busa
http://www.bhm.hu/Magyarorsz%E1g_halai/pettyes_busa.php

A Busa eredetileg Kína folyóiban élt. A pettyes busa is több kontinensre eljutott: megtalálható Európában, Afrikában, az Egyesült Államokban, de Peruban is. Hazánkba 1963-ban hozták be. Őshazájában a fehér busához hasonlóan a nagy folyók tipikus reofil halfaja, hazánkban jól érzi magát a tározók, nagyobb tavak és holtágak állóvizében is.

Pettyes busa
A busáról
http://www.sejt.hu/halaink/busa.htm

Ez a hal nálunk tájidegen halnak számít, származási helye az Amur és az attól délre eső folyók vízrendszere. Hazánkban 1963-ban telepítették be és mivel jól alkalmazkodik környezetéhez, ezért hamar elterjedt az összes jelentős folyó- és álló vizünkben, holtágainkban.

A busáról
Fehér busa
http://www.villantomagazin.com/index.php?option=com_content&task=view&id=723 ...

Tipikus folyóvízi hal, eredeti élőhelyén életének egy részét a főmederben, az intenzív táplálkozás időszakát pedig a kiöntésekben tölti. Hazánkban tavakban, holtágakban is megél.

Fehér busa
Elterjedés, élőhely
http://diszhaldiszkont.shp.hu/hpc/web.php?a=diszhaldiszkont&o=1163020842

A busát Magyarországra az 1970-es évek elején importálták, azzal a céllal, hogy a vizeinkben egyre nagyobb mértékben felszaporodott fitoplanktont fogyassza. Eredeti hazája Ázsia keleti része, Kína.

Elterjedés, élőhely
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284