Algaevő harcsák, Anci, Ancistrus fajok. > Halak - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Algaevő harcsák, Anci, Ancistrus fajok. > 8 weboldal. Kategória leírása: Az algaevő hal nem szépsége hanem praktikussága miatt terjedt el az akvaristák körében. Az algaevő halak mint nevük is mutatja főleg algát és növényi táplálékokat fogyasztanak.
Szponzorált linkek
Ancistrus temminckii
http://www.aquariumpassion.com/profiles/freshwater-fish/catfish-a-bottom-fee ...

Az Ancistrus temminckii jól tartható békés termetű kis halakkal és sügérekkel egy medencében.

Ancistrus temminckii
Arany vámpír plekó
http://diszhal.info/Leporacanthicus_heterodon.php

Természetes élőhely: A Rio Xingu vízgyűjtő területés gyors folyású patakokban Viselkedés: Saját fajtársaival agresszív, de más halfajokkal békés. Éjszakai állat. Táplálkozás: Mindenevő, de nem kifejezetten algaevő faj, inkább az élő eleséget részesíti előnyben, sőt még a csigákat is kedveli. Ennek a harcsának a teste világos barna, vagy sárgásbarna, amelyen fekete foltok taláhatóak. Ez a mintázat az úszókon is megtalálható. Szájuk felső részén két fog található, ami vámpírfogra emlékeztet, innen is kapta angol elnevezését (Golden Vampire Pleco), amit valószínűleg a táplálkozásnál hazsnál pl. a csigák kiszedésére a csigaházból. Ha felülről nézzük, akkor a hímeknek szélesebb és hosszabb a feje, mint a nőstényeknek, ezenkívül a hátúszójuk is nagyobb, valamint a hímeken kefeszerű kinövések is találhatóak. Ennek a harcsának a teste világos barna, vagy sárgásbarna, amelyen fekete foltok taláhatóak. Ez a mintázat az úszókon is megtalálható.

Arany vámpír plekó
Tisztára eszik a vizet
http://www.horgasz.hu/page/732/cikkid/2875/akt/73/html/algaevo-halak-eszik-t ...

Az Algaevő fehér busa hal élete folyamán mintegy 50 kilogramm algát képes elfogyasztani.

Tisztára eszik a vizet
Kínai algaevő hal
http://www.kedvence.hu/kedvence_webaruhaz_extra/92/aymo-kinai-algaevohal-gyr ...

Természetes élőhely: Indokína és Közép-Thaiföld folyóiban, a vízinövények között. Ritkán található meg állóvizekben. Viselkedés: Az általa elfoglalt területet igen keményen védelmezi más halakkal szemben. Táplálkozás: Nagyon hatékonyan pusztítja az algákat az akváriumban. Ha nincs az akváriumban már elegendő alga, akkor elsősorban növényi táplálékkal etessük, de elfogadja az élő és száraz tápokat is. Az algaevő csíkhal teste hosszúkás, henger alakú, lefelé álló szájjal. Erős ajkai szívókorongot formáznak, amivel jól le tudja legelni az algákat a különböző tereptárgyakról, akár erős áramlásban is. Testének színe sárgás és egy barna csík fut végig az oldalán, ami nagyobb pontokból áll össze. Szeme ugyancsak sárga. Az úszók átlátszóak, de a hát- és farokúszó a tövénél apró pöttyös. A háta barnás. Többféle színváltozata is létezik!

Kínai algaevő hal
Antenás harcsa
http://ankatk.anka.hu/halaink/50-antennas-harcsa.html

Az Amazonas vizeiből származik ez az akváriumban is igen népszerű algaevő hal.

Antenás harcsa
Anci
http://halivadek.wordpress.com/halak-amikkel-foglalkozom/algaevo-harcsa-anci ...

Az algaevő harcsát (Ancistrus temminckii) az akvaristák főként az alga eltüntetésének céljából tartják. A másik pozitív tulajdonsága hogy rendkívül magas a tűrőképessége, elviseli az extrém hőmérsékletet (18-20 C°, 28-30 C°), és a különböző keménységű vizekhez is jól alkalmazkodik. Viszont a bomlástermékekre nagyon érzékeny, ezért az akvárium vizének folyamatosan jól szűrtnek kell lennie. Az immunrendszere rendkívül erős, de a réz alapú gyógyszerek miatt könnyen elpusztulhat. Mivel éjszakai állat, ezért főként este és késő délután aktív. Nappal általában a kedvenc helyén pihen. A nemeket ivarérett koruk (1-1,5 év) előtt szinte lehetetlen megkülönböztetni. Az ivarérett hímek fején agancsok, kicsi szarvacskák nőnek, míg a nőstényé csupasz marad. A hímek gyakran rivalizálnak egymással, ilyenkor nem kell megijedni, mert a testüket kemény lemezek borítják, ezért nem tudnak kárt tenni egymásban.

Anci
Sávos szívóharcsa, Oto algaevő hal (Otocinclus affinis)
http://www.tropus-szeged.hu/savos-szivoharcsa,-oto-algaevo-hal-otocinclus-af ...

Sávos szívóharcsa, Oto algaevő hal (Otocinclus affinis) és sok más algaevő hal egy helyen.

Sávos szívóharcsa, Oto algaevő hal (Otocinclus affinis)
Plekó, Óriás algaevő harcsa
http://www.horgasz.hu/page/200/art/918/akt/20/html/pleko-orias-algaevo-hal-p ...

Ez a Dél-Amerikából származó hal akár a 30 centiméteres hosszúságot is elérheti.

Plekó, Óriás algaevő harcsa
Hirdetések
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 18284