Szegedi halászlé történeteLap ID: 190> nyomtatható verzió |
Lap azonosító: | 190 |
URL cím: | http://szegedihalaszle.virtualszeged.hu/ |
Weblap címsora: | Szegedi halászlé története Kattints a linkre ha meg szeretnéd látogatni a weboldalt! |
Weblap leírása: | A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. ("Halpaprikás halászosan" - írták a száz év előtti szakácskönyvek.) A valódi népi halászlénak a sok és jóféle hal, a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika. A török idők után, de főleg a 18. század második felétől lett a paprika (amelyet még a múlt század elején is "török bors" néven emlegettek és írtak) szegény és gazdag keresett, egyformán kedvelt étele. |
Hirdetés: | |
Kategória: | hal.wyw.hu |__ hal.wyw.hu |__ Halételek |
Tulajdonos, vagy ajánló: | szegedihalaszle.virtualszeged.hu | ![]() © 2006-2025 Halak - wyw.hu - http://hal.wyw.hu/ Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról. |