Szegedi halászlé története

Lap ID: 190> nyomtatható verzió
Lap azonosító: 190
URL cím: http://szegedihalaszle.virtualszeged.hu/
Weblap címsora: Szegedi halászlé története
Kattints a linkre ha meg szeretnéd látogatni a weboldalt!
Weblap leírása: A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással. ("Halpaprikás halászosan" - írták a száz év előtti szakácskönyvek.) A valódi népi halászlénak a sok és jóféle hal, a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika. A török idők után, de főleg a 18. század második felétől lett a paprika (amelyet még a múlt század elején is "török bors" néven emlegettek és írtak) szegény és gazdag keresett, egyformán kedvelt étele.
Hirdetés:
Kategória: hal.wyw.hu
|__ hal.wyw.hu
     |__ Halételek
Tulajdonos, vagy ajánló: szegedihalaszle.virtualszeged.hu
Halak - wyw.hu
© 2006-2020 Halak - wyw.hu - http://hal.wyw.hu/
Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.