Hal és természetvédelem > Halak - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hal és természetvédelem > 9 weboldal. Kategória leírása: Hal, természetvédelem: A halak, akár sok más állatfaj a kihalás szélére került, amiben jelentő szerepe van az emberiségnek is. Mit tehet a természetvédelem a veszélyeztettet fajok érdekében?

hal.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Tisza-tavi Ökocentrum és akvárium
Tisza-tavi Ökocentrum és akvárium
http://tiszataviokocentrum.hu/

A poroszlói Ökocentrum főépülete négy szinten, 2600 m2-en, parkja mintegy 10 ha-on mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy eddig rejtett természeti csodáit. Az Ökocentrum falai közt beléphetünk a Tisza-tó különleges világába és testközelből ismerhetjük meg a hazánkban őshonos élőlényeket Európa legnagyobb édesvízi akváriumában. Tisza-tó csodálatos vízi világát bemutató 3D film vetítés.

tiszataviokocentrum.hu
Kihalt fajok
Kihalt fajok
http://www.foek.hu/dodo/folap.htm

Az ember térhódítása nyomán az elmúlt 500 évben kihalt gerinces állatok.

www.foek.hu
Veszélyben az afrikai édesvízi halak
Veszélyben az afrikai édesvízi halak
http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=25313

A kontinensen belüli vízkészletek ugyanis rettenetes állapotban vannak, elszennyeződtek, illetve a szárazság, valamint a rossz vízgazdálkodás miatt egyszerűen eltűntek és ez nemcsak a kontinens élővilágát veszélyezteti, hanem emberek millióinak életét is – írja az IUCN. A szakemberek szerint az egyetlen és sürgető megoldás az, hogy felkészült vízgazdálkodási szakemberek irányításával szülessenek fenntartható tervek.

www.greenfo.hu
Hal és élőhelye
Hal és élőhelye
http://www.horgaszclub.hu/kornyezetvedelem/2009_07_08/a_hal_es_elohelyenek_v ...

A hal fogalma alatt általánosságban a halak osztályába tartozó élőlényeket értjük. A törvény értelmezése szerint azonban ez a kategória sokkal tágabb, mert a halakon kívül a rákot, a kagylót,a piócát és a hasznos haltáplálék-szervezeteket, valamint ezek egyedfejlődési alakjait is ide sorolja.

www.horgaszclub.hu
A cianid hatásai az élővilágra
A cianid hatásai az élővilágra
http://www.emla.hu/tiszato/tanulm/3.html

Az emberek gondolatvilágában a cianid a II. világháborúban alkalmazott tulajdonsága miatt negatív gondolatokat idéz fel. Egy-egy környezeti katasztrófa által bekövetkezett ökológiai pusztulás joggal megkívánná, hogy az emberiség teljes körűen hagyjon fel a CN- használatával. Rengeteg bizonytalanság, a tudomány által még megfejtetlen kérdés vetődik fel a CN- körül. Milyen formái léteznek, ezeknek milyen élőlényekre milyen a hatása, az élőlényekben hogyan halmozódik fel, a táplálékláncban hogy haladnak az egyes formák, a technológiában milyen elfolyó áramok vannak, az elfolyókat hogy lehet minél hitelesebben mérni, hogy lehet az egész technológiát tényleg zártra megépíteni úgy, hogy az üzem külső-belső környezeti kockázata a lehető legkisebb legyen?

www.emla.hu
Fókák és tokhalak
Fókák és tokhalak
http://index.hu/bulvar/hirek/269127/

A Kaszpi-tengerben május óta 337 fóka és több mint 2200 tokhal tetemét találták meg a legnagyobb kazah olajmező közelében, az állatok szervezetében nagy mennyiségű ólmot és más nehézfémeket mutattak ki - jelentette az Interfax orosz hírügynökség a kazah környezetvédelmi hatóságokra hivatkozva.

index.hu
Lazacok kiveszőben
Lazacok kiveszőben
http://hvg.hu/Tudomany/20090814_kanada_lazac

A halászatért felelős kanadai minisztérium szakemberei hat- és tízmillió közötti számban várták a vörös lazacok (Oncorhnchus nerka) visszatérését a Fraser-folyóba, ám eddig csak mintegy 600 ezer érkezett.

hvg.hu
Halőr, szabályok, szabályszegők
Halőr, szabályok, szabályszegők
http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1609

Nem találtam ki új dolgot, csakis a meglévő jogszabályi háttér adta lehetőségek közül próbálok alternatívákat bemutatni. Általánosságokról fogok írni egy-egy egyedi eset bemutatásával, azzal a tudattal, hogy vannak egyesületek, tógazdaságok, ahol a szabályozás eltérhet a Halászati Törvényben leírtaktól. De nem akarom a Halászati Törvényt ide bemásolni, mert gondolom, akkor sokan azonnal elkattintanának innen. Egyszerű hétköznapi nyelven fogom megfogalmazni a mondandómat, hogy mindenki számára érthető legyen.

www.haldorado.hu
Halőrök jogai és kötelezettségei
Halőrök jogai és kötelezettségei
http://www.rdhsz.hu/home/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Ite ...

A jogosult köteles a halgazdálkodási terv alapján hasznosított halászati vízterület halállományát és élőhelyét őrizni, vagy őrzéséről - halászati őr útján - gondoskodni. Halászati őr egyéb vízterületen, illetőleg halastavon is igénybe vehető. Halászati őrt több jogosult közösen is foglalkoztathat. A halászati őr feladataival a külön jogszabály szerint létesített mezei őrszolgálat is megbízható.

www.rdhsz.hu
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17448