Díszhal, akváriumi halak > Kalászhal, kalászhalak > Halak - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Díszhal, akváriumi halak > Kalászhal, kalászhalak > 4 weboldal. Kategória leírása: Édesvízi és tengeri halak is tartoznak ebbe a családba. Csak néhány faj található meg akváriumban.

hal.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Piros farkú kalászhal
Piros farkú kalászhal
http://diszhal-info.extra.hu/Bedotia_geayi.php

Élénk mozgású és jó úszó, szeretik közös akváriumban tartani. Válasszunk mellé olyan társakat, melyek szintén rajokban élnek pl. bölcsőszájú Steatocranus casuaris (kazuárfejű hal) párt. Az akváriumba gyorsan szaporodó csavart levelű valliznéria (Vallisneria spiralis), Microsorum pteropus és vízi-lándzsa (Anubias gilletii) lehet a növényi dekoráció.

diszhal-info.extra.hu
Celebeszi kalászhal
Celebeszi kalászhal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Celebeszi_kalászhal

A celebeszi kalászhal vagy celebeszi vitorláshal (Telmatherina ladigesi) a sugarasúszójú halak osztályába, a Atheriniformes rendjébe és a Telmatherinidae családjába tartozó faj.

hu.wikipedia.org
Celebeszi vitorláshal
Celebeszi vitorláshal
http://halberlet.atw.hu/celebeszi_vitorlashal.htm

1935-ben importálták elõször Celebeszrõl ezt a gyönyörû szép, ott kristálytiszta vizû hegyi patakokban és tavakban élõ, 5 cm-re megnövõ halacskát. Teste szinte opálosan átlátszó halványsárgás, zöldes színû. Szemgyûrûje sárgászöldben csillogó. A faroktõtõl a testközép felé kékeszöldben csillogó csík húzódik egészen a derékvonalig. Hát-, és hasúszójának, valamint farokúszójának közepe citromsárga, elsõ hátúszójának sugarai sötéttel átszõttek.

halberlet.atw.hu
Kalászhalak
Kalászhalak
http://aquaristic.atw.hu/kalaszhalak.htm

Az utóbbi néhány évben számos új kalászhalfaj került a hazai akvarisztikába. A trópusi és szubtrópusi területeken, tengerpartok mentén csapatokban élnek, esetleg bevándorolnak az édesvizekbe is. Jellemzőjük az osztott hátúszó. Az édesvízi fajok kistestűek, oldalt erősen lapított formájúak. Tenyésztésük egyszerű, a sós víz miatt nem szükséges penészedésgátlót használni. A kikelt kishalak azonnal esznek, csak a megfelelő méretű eleséget kell számukra biztosítani.

aquaristic.atw.hu
Oldal leírása
hal.wyw.hu: Hal katalógus. Halak, édesvízi és tengeri halfajták. Halfajok bemutatása, linkek gyűjteménye halakról.
Gyűjteményünkben 524 válogatott hal témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 524 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17448